Pečeně z divočáka
Pokud máte rádi zvěřinu, jistě si oblíbíte i toto výborné jídlo. Lahodné a aromatické maso divočáka upečete zalité červeným vínem. Podávejte s výpekem dochuceným smetanou, brusinkami a houbami, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 458 kJ / 1 543 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,63 g |
Tuky | 66,72 g |
Vláknina | 9,76 g |
Cholesterol | 431 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,98 g |
Sacharidy | 32,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a prošpikujeme částí slaniny. Nakrájíme na plátky, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme mletým pepřem.
Krok 2: V pánvi částečně vyškvaříme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a plátky masa po obou stranách opečeme. Pak je vyjmeme a se snítkou rozmarýnu rozložíme do pekáče.
Krok 3: Do pánve vlijeme trochu vody, ocet a víno. Přivedeme k varu a nálevem maso přelijeme.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme podle potřeby, až je maso téměř měkké. Během pečení plátky obracíme a podléváme vodou. Krok 4: Pak do výpeku vmícháme smetanu, brusinky, propláchnuté houby a dopečeme. Krok 5: Podáváme přelité výpekem, ozdobené snítkou rozmarýnu, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme podle potřeby, až je maso téměř měkké. Během pečení plátky obracíme a podléváme vodou. Krok 4: Pak do výpeku vmícháme smetanu, brusinky, propláchnuté houby a dopečeme. Krok 5: Podáváme přelité výpekem, ozdobené snítkou rozmarýnu, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečeně z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69Gy
Moje poznámka
Pečeně z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69Gy
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 36 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 21 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Suroviny:
maso z divočáka,
slanina,
víno červené,
česnek,
ocet,
smetana,
brusinky sušené,
houby,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn
Komentáře (1)