Pečeně z divočáka
Pokud máte rádi zvěřinu, jistě si oblíbíte i toto výborné jídlo. Lahodné a aromatické maso divočáka upečete zalité červeným vínem. Podávejte s výpekem dochuceným smetanou, brusinkami a houbami, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 458 kJ / 1 543 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,63 g |
| Tuky | 66,72 g |
| Vláknina | 9,76 g |
| Cholesterol | 431 mg |
| Sodík | 1,22 g |
| Sůl | 2,98 g |
| Sacharidy | 32,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a prošpikujeme částí slaniny. Nakrájíme na plátky, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme mletým pepřem.
Krok 2: V pánvi částečně vyškvaříme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a plátky masa po obou stranách opečeme. Pak je vyjmeme a se snítkou rozmarýnu rozložíme do pekáče.
Krok 3: Do pánve vlijeme trochu vody, ocet a víno. Přivedeme k varu a nálevem maso přelijeme.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme podle potřeby, až je maso téměř měkké. Během pečení plátky obracíme a podléváme vodou. Krok 4: Pak do výpeku vmícháme smetanu, brusinky, propláchnuté houby a dopečeme. Krok 5: Podáváme přelité výpekem, ozdobené snítkou rozmarýnu, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme podle potřeby, až je maso téměř měkké. Během pečení plátky obracíme a podléváme vodou. Krok 4: Pak do výpeku vmícháme smetanu, brusinky, propláchnuté houby a dopečeme. Krok 5: Podáváme přelité výpekem, ozdobené snítkou rozmarýnu, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečeně z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69Gy
Moje poznámka
Pečeně z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69Gy
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 8 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 9 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 10 hodinami
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 8 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 10 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 11 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 11 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 11 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 11 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 11 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 11 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 11 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 12 hodinami
Suroviny:
maso z divočáka,
slanina,
víno červené,
česnek,
ocet,
smetana,
brusinky sušené,
houby,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn
Komentáře (1)