Pečeně z divočáka
Pokud máte rádi zvěřinu, jistě si oblíbíte i toto výborné jídlo. Lahodné a aromatické maso divočáka upečete zalité červeným vínem. Podávejte s výpekem dochuceným smetanou, brusinkami a houbami, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 458 kJ / 1 543 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,63 g |
Tuky | 66,72 g |
Vláknina | 9,76 g |
Cholesterol | 431 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,98 g |
Sacharidy | 32,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a prošpikujeme částí slaniny. Nakrájíme na plátky, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme mletým pepřem.
Krok 2: V pánvi částečně vyškvaříme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a plátky masa po obou stranách opečeme. Pak je vyjmeme a se snítkou rozmarýnu rozložíme do pekáče.
Krok 3: Do pánve vlijeme trochu vody, ocet a víno. Přivedeme k varu a nálevem maso přelijeme.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme podle potřeby, až je maso téměř měkké. Během pečení plátky obracíme a podléváme vodou. Krok 4: Pak do výpeku vmícháme smetanu, brusinky, propláchnuté houby a dopečeme. Krok 5: Podáváme přelité výpekem, ozdobené snítkou rozmarýnu, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme podle potřeby, až je maso téměř měkké. Během pečení plátky obracíme a podléváme vodou. Krok 4: Pak do výpeku vmícháme smetanu, brusinky, propláchnuté houby a dopečeme. Krok 5: Podáváme přelité výpekem, ozdobené snítkou rozmarýnu, s červeným zelím a slaninovým knedlíkem.
Zveřejněno 10. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečeně z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69Gy
Moje poznámka
Pečeně z divočáka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G69Gy
Nejnovější recepty
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 20 minutami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 23 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 10 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 11 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 13 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 14 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 14 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 15 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 15 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 16 hodinami
Suroviny:
maso z divočáka,
slanina,
víno červené,
česnek,
ocet,
smetana,
brusinky sušené,
houby,
sůl,
pepř mletý,
rozmarýn
Komentáře (1)