Vepřová kýta Szeged
Krásně rozpadajícímu a šťavnatému masu odolá málokdo. Připravte si k obědu vepřovou kýtu s nádechem maďarské kuchyně, není to nic složitého. Jako přílohu můžete podávat vařené brambory.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 006 kJ / 1 197 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,96 g |
Tuky | 32,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky 2x2 cm. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v mleté maďarské paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji maso rychle a zlehka orestujeme, aby paprika nezhořkla. Maso vyjmeme a dáme na chvilku bokem.
Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, a nadrobno nakrájenou papriku, česnek a společně lehce orestujeme.
Krok 4: Vrátíme maso a podlijeme trochou vývaru, tak aby maso bylo z poloviny ponořeno ve vývaru.
Krok 5: Vaříme do změknutí masa a podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 6. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta Szeged
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRwL
Moje poznámka
Vepřová kýta Szeged
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRwL
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z vepřové kýty,
vepřová kýta,
colombo65,
colombo 65,
veprova kyta recepty,
segedín z vepřové kýty,
segedin,
masová směs z vepřové kýty,
vepřové kostky z kýty,
szegedin maďarský,
veprovy segedin,
kostky z vepřové kýty,
kýta na kostky,
vepřová kýta recept,
kýta kostky,
recepty z vepřové kýty,
směs z veprove kýty,
segedínská vepřová kýta,
co uvařit z kýty,
recepty online vepřové
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
vývar masový,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej
Komentáře (6)
Jinak já raději ten segedín s kyselím zelím, má větší šmrnc, tím ovšem nechci říct, že tohle by bylo špatný-naopak