Vepřová kýta Szeged
Krásně rozpadajícímu a šťavnatému masu odolá málokdo. Připravte si k obědu vepřovou kýtu s nádechem maďarské kuchyně, není to nic složitého. Jako přílohu můžete podávat vařené brambory.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 006 kJ / 1 197 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,96 g |
| Tuky | 32,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 531 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky 2x2 cm. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v mleté maďarské paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji maso rychle a zlehka orestujeme, aby paprika nezhořkla. Maso vyjmeme a dáme na chvilku bokem.
Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, a nadrobno nakrájenou papriku, česnek a společně lehce orestujeme.
Krok 4: Vrátíme maso a podlijeme trochou vývaru, tak aby maso bylo z poloviny ponořeno ve vývaru.
Krok 5: Vaříme do změknutí masa a podáváme s vařeným bramborem.
Zveřejněno 6. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta Szeged
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRwL
Moje poznámka
Vepřová kýta Szeged
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rRwL
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 10 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 5 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 5 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 6 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 7 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 7 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 8 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 8 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 8 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z vepřové kýty,
vepřová kýta,
colombo65,
colombo 65,
veprova kyta recepty,
segedín z vepřové kýty,
segedin,
masová směs z vepřové kýty,
vepřové kostky z kýty,
szegedin maďarský,
veprovy segedin,
kostky z vepřové kýty,
kýta na kostky,
vepřová kýta recept,
kýta kostky,
recepty z vepřové kýty,
směs z veprove kýty,
segedínská vepřová kýta,
co uvařit z kýty,
recepty online vepřové
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
vývar masový,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
olej
Komentáře (6)
Jinak já raději ten segedín s kyselím zelím, má větší šmrnc, tím ovšem nechci říct, že tohle by bylo špatný-naopak