Vepřová kýta na kmínu a zakysané smetaně

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

1 kg vepřové kýty
1 velká cibule
1 menší mrkev
1 lžička mletého kmínu
zakysaná smetana 250 ml
1 celá čerstvá kapie
pažitka
sůl
pepř
olej
máslo
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na drobné kousky.

  2. Do hrnce nalijeme trochu oleje. Poté vložíme najemno nakrájenou cibuli a opečeme do zlatova.

  3. Vložíme na kostičky nakrájené vepřové maso a zprudka opečeme.

  4. Po opečení masa přidáme jednu lžičku mletého kmínu, sůl, pepř a necháme lehce orestovat. Obsah hrnce osolíme a podlijeme vodou tak do ¾ masa. Zlehka dusíme na mírném ohni do změknutí.

  5. Jakmile je maso měkké tak přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou kapii. Dobře promícháme a dusíme, dokud není mrkev a kapie měkká.

  6. Vzniklou vydušenou omáčku zahustíme přidáním obsah jednoho balení zakysané smetany, dobře vše promícháme a necháme prohřát, ale již nevaříme.

  7. Pro oživení přidáme malou hrst jemně nasekané pažitky.

  8. Nakonec zjemníme malým oříškem másla. Podáváme s těstovinou nebo houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta na kmínu a zakysané smetaně

Tématické fráze: kýta na smetaně veprove kousky na kmine vepřové kostky v zakysané smetaně bratislavská vepřová kýta veprove na zakysane smetane bratislavská kýta bratislavská kýta na smetaně vepřové na kmine vepřové zakysaná smetana vepřová kýta se zakysanou smetanou vepřové kousky na smetaně vepřové kostky na kmíně vepřová kýta kousky vepřová kýta recepty veprova kyta veprove kostky na smetane vepřova kyta na smetně vepřova kyta na smetně vepřové v zakysané smetaně veprova kzta na smetane

Zapomněl/a jsem heslo