Křupavý kapr
Smaženého kapra můžeme připravit i jinak, než v klasickém trojobalu. Porce ryby obalíme v kukuřičné krupici a usmažíme. Takto připravený zlatavý a křupavý kapr má tu výhodu, že se při smažení nepřipaluje a nasaje méně tuku, tím pádem je i zdravější.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 766 kJ / 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 100,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet kapra nakrájíme na porce, omyjeme, osušíme a nasolíme.
Krok 2: Kukuřičnou krupici smíchanou s mletým kmínem a lněným semínkem použijeme k obalení porcí ryby.
Krok 3: Smažíme zvolna na oleji z obou stran.
Krok 4: Na závěr potřeme bylinkovým máslem a podáváme bramborovou kaší. Tu můžeme vylepšit trochou špenátu a kysané smetany.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavý kapr
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4RM7
Moje poznámka
Křupavý kapr
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4RM7
Nejnovější recepty
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 9 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 12 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Řezy se smetanovo-čokoládovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Snadné perníčky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 5 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 6 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 6 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 9 hodinami
Kuskusový pudink
petulos před 10 hodinami
Makové muffiny
Susanna před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
Kristynahaftova před 10 hodinami
Jemné květákové placky
Iricek před 11 hodinami
Tématické fráze:
vykoštění kapra,
jak vykostit kapra,
vykoštění ryby,
vykostění kapra video,
jak obalit kapra,
jak vykostit kapra video,
kapr vykoštění,
krupavy kapr,
porcování kapra,
recept kapr,
vykosteni ryb,
kapr recepty,
recepty na přípravu kapra,
příprava kapra,
lněné semínko recepty,
vykoštování kapra,
kapr priprava,
recepty na kapra,
porcování kapra video,
vykostit kapra
Suroviny:
kapr,
krupice kukuřičná,
kmín mletý,
sůl,
semínka lněná,
olej,
máslo bylinkové
Komentáře (10)
Těší mě už to, že jsou naši kluci zase posílení
A ten tvůj samozřejmě také, škoda, že není fotečka...