Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka z pomalého hrnce

Vepřová líčka z pomalého hrnce jsou velice šťavnatá a nemusíte je stále podlévat, aby se nic nepřipálilo. Pokrm můžete směle podávat při slavnostnějších příležitostech. Ideální přílohou je bramborová nebo celerová kaše.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 150 min

175 min (25 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Líčka očistíme od blan, osolíme, restujeme na oleji dorůžova a dáme do pomalého hrnce. Krok 2: Od cibule, mrkve a celeru odřízneme malou část, kterou použijeme na ozdobu na talíři. Krok 3: Do výpeku dáme osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, mrkev, celer a ke konci opékání přidáme česnek nakrájená na plátky. Osmaženou zeleninu přidáme k masu. Krok 4: Do hrnce ještě přidáme protlak, vývar (líčka nemusí být zcela potopená), koření, sůl a hrnec zapneme na 80 °C. Vše dusíme 2,5 hodiny. Krok 5: Odloženou zeleninu ozdobně nakrájíme a krátce povaříme ve slané vodě. Krok 6: Měkké maso vyjmeme z hrnce, zeleninu rozmixujeme a propasírujeme přes cedník. Pokud je omáčka řídká, tak ji necháme na pánvi odpařit. Do hotové omáčky přidáme rozpustit máslo a již nevaříme. Krok 7: Jako příloha se hodí bramborové nebo celerové pyré.

TIP: Nejlepší recepty na dušené maso

Zveřejněno 10. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová líčka z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GOD

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová líčka z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5GOD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
líčka vepřová, cibule, mrkev, celer, česnek, slanina, víno červené, vývar masový, protlak rajčatový, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, tymián, sůl, olej, máslo

Přidat fotografie receptu