Zelní šneci z remosky
Šneci z kynutého těsta, naplnění směsí z restovaného kysaného zelí a paprikového salámu, budou skvělým pohoštěním pro posezení s přáteli nebo na oslavě. Křupavé šneky plné lahodné náplně připravíte za pomoci remosky.
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě, nejméně hodinu.
Krok 2: Připravíme náplň. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme. Paprikový saláme nastrouháme.
Krok 3: Na sádle orestujeme cibuli. Až zesklovatí, přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme a vše krátce podusíme. Nakonec přidáme petrželku, paprikový salám a směs necháme vystydnout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na plát velký 40x30 cm. Po celém plátu rozprostřeme zelnou směs a od delší strany srolujeme jako roládu (rolujeme volně, neutahujeme). Roládu rozkrájíme na 10 plátků.
Krok 5: Remosku vyložíme papírem na pečení a plátky narovnáme do remosky, řeznou stranou dolů a vždy jednotlivé kousky mezi sebou potřeme olejem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme asi 30 minut.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelní šneci z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M87VA
Moje poznámka
Zelní šneci z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M87VA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 17 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí sušené,
vejce,
olej,
mléko,
sůl,
olej,
petrželka,
zelí kysané,
paprikový salám,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
semínka sezamová,
vejce
Komentáře (1)