Domácí focaccia
Focaccia je klasický italský kynutý chléb, který je velmi snadné připravit. Není nutné žádné složité tvarování, z těsta jen vytvoříme placku a do ní uděláme důlky. Focacciu můžeme ochutit rozmarýnem, skvělá je ale i s olivami či rajčaty.
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku prosejeme přes síto.
Krok 2: Do mísy rozdrobíme droždí a přilijeme vlažnou vodu. Mícháme do rozpuštění droždí.
Krok 3: Pomalu přisypáváme hladkou mouku a mícháme do vytvoření hladkého těsta. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
Krok 4: Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a dlaní vytvoříme silnější placky.
Krok 5: Přendáme je na plech s pečicím papírem, pomažeme olivovým olejem a posypeme hrubou mořskou solí. Prsty vymačkáme po celé placce důlky a posypeme lístky rozmarýnu. Necháme znovu vykynout.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 230 °C asi 12 minut.
Krok 7: Focacciu necháme vychladnout a podáváme.
Zveřejněno 22. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KYr
Moje poznámka
Domácí focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KYr
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 3 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 17 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 19 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanadské kuře
pesinova.k před 14 minutami
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Leni1970 před 37 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 44 minutami
Slepice na paprice
vladhn před 1 hodinou
Medovníkové koule
milhausz1984 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 1 hodinou
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 1 hodinou
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 1 hodinou
Chutné vafle
GitaV před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
olej olivový,
sůl mořská,
rozmarýn
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.