Velikonoční chléb
Krásně vláčný velikonoční chléb, plný kandované pomerančové a citronové kůry, svojí chutí příjemně pohladí vaše chuťové pohárky. Plátek tohoto chleba z kynutého těsta můžeme namazat marmeládou, nebo máslem.
Postup přípravy
	Krok 1: V misce rozetřeme droždí se lžičkou cukru na kašičku. Přidáme 2 lžíce vlažného mléka a lžíci mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek, zhruba 10-15 minut.
	Krok 2: Mouku smícháme se zbylým cukrem a solí. Přidáme kvásek, vlažné mléko, rozehřáté máslo, žloutky a vypracujeme měkké nelepivé těsto.
	Krok 3: Řádně je vyhněteme, aby se do něj dostalo co nejvíc vzduchu (dobře pak kyne), a v míse je pod fólií či utěrkou uložíme na hodinu do tepla. Musí svůj objem zdvojnásobit.
	Krok 4: Těsto vyklopíme na pomoučený vál. Zapracujeme kůru a uděláme oválný bochník, který ostrým nožem nařežeme do křížků. Překryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.
	Krok 5: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
	Krok 6: Bochník přemístíme na plech, povrch potřeme žloutkem našlehaným s mlékem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C 30 minut.
	Krok 7: Hotový chléb necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Zveřejněno 11. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Velikonoční chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L95Vr
Moje poznámka
					
				
Velikonoční chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L95Vr
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 16 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mléko, 
						
						
							žloutek
						
					
	
			
	
	
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.