Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč se sněhem

Sezona rebarbory je v plném proudu a vy už možná přemýšlíte, co upečete na víkend. Máme pro vás recept na jednoduchý rebarborový koláč, a rovnou na celý plech. Kyselkavá chuť rebarbory je vyvážena vrstvou sladkého sněhu, který dokáže z každého moučníku udělat luxusní zákusek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 27 min

47 min (20 min příprava + 27 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 porcí

plech o velikosti 20x30 cm

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Máslo pokojové teploty vyšleháme s 80 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem, vejcem a postupně zašleháváme žloutky. Do vzniklé hmoty střídavě přimícháváme mouku s kypřicím práškem a mléko. Krok 3: Hotové těsto rozetřeme na připravený plech. Krok 4: Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Kousky rebarbory klademe na těsto. Krok 5: Koláč vložíme do trouby vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Krok 6: Bílky ušleháme dotuha a po lžících zašleháme 130 g moučkového cukru. Po 20 minutách pečení koláče zvýšíme teplotu v troubě na 210 °C. Na předpečený koláč rozetřeme ušlehaný sníh a vložíme ho zpět do trouby. Dopečeme dozlatova asi 7 minut.

TIP: Rebarborové kynuté knedlíky

Zveřejněno 7. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QG3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QG3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, žloutek, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, mléko, rebarbora, bílek, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu