Lazaně s mletým masem

stakul Kuchařka:

Doba přípravy: 20 min mimo vaření a pečení PT0H20M 4 porce Mleté maso 35 názorů

už jen spapat
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

500 g mletého hovězího masa
1 cibule
2-3 stroužky česneku
olej
5 rajčat
2 zelené papriky
bazalkové pesto ( pesto rosso)
10 plátků anglické slaniny
500 ml mléka
30 g hladké mouky
máslo
cca 12 plátků lasagne
100 g strouhaný sýr
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na oleji orestujeme cibuli a česnek přidáme mleté maso a také orestujeme, já přidala pesto a trochu soli. Pod pokličkou dusíme cca 15 minut, potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata a papriky a chvíli ještě dusíme.

  2. Mezitím si uvaříme bešamel - na másle uděláme jíšku, zalijeme studeným mlékem a uvaříme. Dochutíme muškátovým květem a solí.

  3. Na dno zapékací mísy dáme vrstvu lazaní (syrových), polijeme bešamelem, na něj naklademe anglickou slaninu a kdo chce ještě plátky sýra.

  4. Další vrstva lazaní, na ně vrstva masové směsi, opět vrstva lazaní + bešamel. Zase lazaně, na ně masová směs, opět lazaně a bešamel, kterým končíme. Jeho povrch posypeme strouhaným sýrem.

  5. Pečeme cca 45 minut při 180°C. Před podáváním necháme chvilku vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lazaně s mletým masem

  • Josepf Josepf(neregistrovaný)

    Na obalu od koupených lazagni je uvedený návod. Kdo nečte neví. Prostě se pokládají suché a nepředvařené. Dno pekáče opravdu je lepší vymazat a jedno čím. ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Medinka: Já je naopak dávám suchá a lámu je, aby byly po celé ploše pekáčku. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Medinka: Namáčíte? Můžu se zeptat, do čeho? Já dělám na lasagne těsto čerstvé domácí, ale zajímá mě Váš způsob. Dík ;-)

    Odpovědět

  • Medinka Medinka(neregistrovaná)

    Recept výborný. Lazaně před použitím postupně namáčím, aby se nelámaly a také spodní plátek je vždy tak akorát.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Longinek, priste dejte na dno pekacku trosku besamelu a omacky, uvidite, ze nejspodnejsi platek nebude tvrdy.

    Odpovědět

  • casino casino

    Loginek: pokud "spodní plátek byl vždycky tvrdej", tak dáváte buď málo bešamelu, nebo ho máte moc hustý:-))
    Ta úvodní fotečka, tedy ta krmě na ní, je překrásná (až na ten poskvrněný talíř...):yes: Mívám problémy spíše s tím, že mi to plave v tuku...:no:

    Odpovědět

  • Loginek Loginek

    Zdravím všechny kuchařinky. Zrovna dnes peču lazaně a jen jsem tady kukla jak dlouho se pečou. Pravda je, že spodní plátek byl vždycky tvrdej, tak jsem je jen na chvikličku dala do vařicí vody, tak uvidíme. Taky vždycky musím odlomit kosek rožku, aby mi plátek vlezl do pekáčku, neboť má oblé rohy. Masovou směs jsem dělala s paprikou a rajčaty a nakonec jsem přidala na nudličky nakrájenou cuketu. Takže je to takové zeleninkové. Toho masa být moc nemusí. Ale bazalka, nebo žampióny to jsem nezkoušela!Budu muset experimentovat:-) Přeji nám všem dobrou chuť!!:-p

    Odpovědět

  • Jarka Chýlová Jarka Chýlová(neregistrovaný)

    Moc dobrý vnučky se jen olizovaly
    :-D:yes:

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    největší chyba je vařit lasaně,ta šťáva z masa už je nemuže ochutit a nasát se do nich:yes:

    Odpovědět

  • zina zina(neregistrovaná)

    ...chuťově velmi dobré, ale bez předvaření nestojí za tu námahu...okraje tvrdé, uvnitř tuhé, škoda....

    Odpovědět

  • Alex Alex(neregistrovaný)

    Výbornýý :yes::yes:

    Odpovědět

  • Handulenka Handulenka(neregistrovaná)

    Lazaně neměly chybu.Akorát jsem nesehnala pesto, tak jsem dala jen bazalku.Také jsem si je na 2 minutky dala do vařící vody aby byly zaručené měkké.Doma jsem měla velmi výrazný sýr ze Švýcarska a tak jsem ho na půl s eidamem nastrouhala nahoru.Vynikající.Manželovi to moc nechutnalo,ale to mě vůbec nevadilo, alespoň zbylo víc pro mě.:-)Doporučuji.:yes:Mňamka.

    Odpovědět

  • jaminka jaminka

    Lazaně :-p, do masové směsy jsem přidala ještě celý rajský protlak, protože máme rádi rajčata;-)a potom to bylo:yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Olča Olča(neregistrovaná)

    Autorce děkuji za skvělý recept.Lazaně byly moc dobré,je to náš další oblíbený recept.Pomalu by to rodina chtěla ob den.Recept není ani drahý,dělala jsem to k obědu pro čtyřčlenou rodinu(mám dospělé děti) a ještě trochu zbylo na večeři.Recept opravdu doporučuji.

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Lazaně dělám se žampiony a nepředvařuju je. Stačí začít i končit bešamelem a dobře ho rozetřít. Bešamelem potřu ještě i během pečení. :yes::yes:+

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo