Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 994 kJ / 3 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,73 g |
| Tuky | 101,61 g |
| Vláknina | 25,60 g |
| Cholesterol | 678 mg |
| Sodík | 2,58 g |
| Sůl | 6,50 g |
| Sacharidy | 481,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec ochutíme solí a nastrouhaným muškátovým oříškem.
Krok 2: Na pánvi na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli a česnek a přidáme osolené a opeřené mleté maso. Jakmile se maso začne oddělovat, přidáme sladkou papriku, koření a zakapeme worcestrem.
Přidáme loupaná rajčata, protlak a necháme provařit. Podle chuti můžeme i přisladit. Krok 3: Zapékací mísu vytřeme olejem a poklademe těstovinami. Lasagne předem nevaříme. Na těstoviny dáme masovou směs, pak bešamel, strouhaný sýr a takto vrstvy opakujeme. Vše zakončíme vrstvou těstovin a sýra. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 40 minut.
Přidáme loupaná rajčata, protlak a necháme provařit. Podle chuti můžeme i přisladit. Krok 3: Zapékací mísu vytřeme olejem a poklademe těstovinami. Lasagne předem nevaříme. Na těstoviny dáme masovou směs, pak bešamel, strouhaný sýr a takto vrstvy opakujeme. Vše zakončíme vrstvou těstovin a sýra. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 40 minut.
Zveřejněno 14. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne s mletým masem a bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2R5X
Moje poznámka
Lasagne s mletým masem a bešamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2R5X
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Suroviny:
těstoviny lasagne,
maso hovězí mleté,
rajče loupané,
protlak rajčatový,
cibule,
česnek,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
tymián,
paprika sušená sladká,
omáčka worcesterová,
olej,
sůl,
pepř,
sýr nastrouhaný,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
ořech muškátový
Komentáře (3)