Zabaglione s jahodami
Pod názvem zabaglione se ukrývá tradiční italský dezert skládající se z našlehaných žloutků, cukru a vína. Lehký krémový dezert, ozdobený čerstvými jahodami, bude perfektní tečkou za slavnostním obědem nebo večeří.
Postup přípravy
Krok 1: Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do většího hrnce nalijeme vodu. Na tento hrnec vložíme menší kovou mísu, ve které budeme krém šlehat.
Krok 3: Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr a víno. Při mírném vaření krém neustále šleháme metlou do zhoustnutí, zhruba 12 minut.
Krok 4: Jahody naskládáme do oblíbených pohárků nebo mističek a tímto italským krémem je polijeme. Před podáváním necháme dezert vychladit.
Zveřejněno 1. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Moje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 6 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 7 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 9 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 12 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 12 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr krystal,
víno červené dezertní,
jahody čerstvé
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.