Zabaglione s jahodami
Pod názvem zabaglione se ukrývá tradiční italský dezert skládající se z našlehaných žloutků, cukru a vína. Lehký krémový dezert, ozdobený čerstvými jahodami, bude perfektní tečkou za slavnostním obědem nebo večeří.
Postup přípravy
Krok 1: Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do většího hrnce nalijeme vodu. Na tento hrnec vložíme menší kovou mísu, ve které budeme krém šlehat.
Krok 3: Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr a víno. Při mírném vaření krém neustále šleháme metlou do zhoustnutí, zhruba 12 minut.
Krok 4: Jahody naskládáme do oblíbených pohárků nebo mističek a tímto italským krémem je polijeme. Před podáváním necháme dezert vychladit.
Zveřejněno 1. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Moje poznámka
Zabaglione s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rO3Z
Nejnovější recepty
Domácí čokoláda
Přidáno před 57 minutami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Přidáno před 13 hodinami
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 16 hodinami
Červená rybí polévka
Přidáno před 16 hodinami
Hrášková rybí polévka a kapří hranolky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 3 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 6 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 12 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 12 hodinami
Květákové placičky
Valis před 13 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 14 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 15 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr krystal,
víno červené dezertní,
jahody čerstvé
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.