Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatové karbanátky

Lehké, zlatavé a plné šťávy - rajčatové karbanátky potěší každého, kdo má rád jednoduchá, ale nápaditá jídla. Na stole vykouzlí kousek léta a skvěle se hodí jak k lehkému salátu, tak k pečivu nebo bramborám.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na kostičky. Krok 2: Do mísy vložíme rajčata, přidáme cibuli, vejce, parmazán a bylinky. Promícháme, osolíme a opepříme. Pak vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej a lžící tvoříme placičky. Z obou stran je osmažíme dozlatova. Usmažené placičky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk. Krok 4: Polentu připravíme podle návodu, po ztuhnutí ji nakrájíme na plátky. Na ně dáme rajčatové karbanátky a ozdobíme je snítkou čerstvého tymiánu.

TIP: Jak správně uvařit polentu?

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXR1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXR1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule, vejce, parmazán, čerstvé bylinky, sůl, pepř mletý, mouka hladká, kypřící prášek, olej, polenta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu