Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatové karbanátky

Lehké, zlatavé a plné šťávy - rajčatové karbanátky potěší každého, kdo má rád jednoduchá, ale nápaditá jídla. Na stole vykouzlí kousek léta a skvěle se hodí jak k lehkému salátu, tak k pečivu nebo bramborám.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na kostičky. Krok 2: Do mísy vložíme rajčata, přidáme cibuli, vejce, parmazán a bylinky. Promícháme, osolíme a opepříme. Pak vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej a lžící tvoříme placičky. Z obou stran je osmažíme dozlatova. Usmažené placičky klademe na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk. Krok 4: Polentu připravíme podle návodu, po ztuhnutí ji nakrájíme na plátky. Na ně dáme rajčatové karbanátky a ozdobíme je snítkou čerstvého tymiánu.

TIP: Jak správně uvařit polentu?

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXR1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXR1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule, vejce, parmazán, čerstvé bylinky, sůl, pepř mletý, mouka hladká, kypřící prášek, olej, polenta

Přidat fotografie receptu