Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek plněný uzeným

Lilek patří k zajímavým druhům zeleniny, ke které někteří nemají tak blízko. Zemitou chuť lilku tentokrát doplníme směsí s uzeným masem. Tou naplníme mistku vzniklou po vydlabání lilku a zapečeme. Sýrová krusta skvěle doplní chuť pokrmu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z lilku odkrojíme stopku a předek a podélně ho rozkrojíme. Vydlabeme vnitřek, lehce posolíme a necháme asi 30 minut odležet. Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na ni nakrájený vnitřek lilku, česnek se solí, pepř, kmín a podusíme. Po vychladnutí přidáme nakrájené maso a vejce. Krok 3: Lilek vysušíme, naplníme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Krok 4: Vložíme do máslem vymazaného pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme 25-30 minut při 180-200 °C.

Zveřejněno 25. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek plněný uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5Lv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek plněný uzeným

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5Lv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, česnek, olej, cibule, maso uzené, vejce, sůl, pepř mletý, kmín celý, sýr tvrdý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu