Štrúdl ze staré chalupy
Štrúdl ze staré chalupy je klasika, která nikdy neztratí své kouzlo. Křehké těsto, voňavá jablka a aromatická skořice vytvářejí dezert, jenž připomíná vůni babiččiny kuchyně a přináší hřejivou chuť domova.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, másla, soli, vejce, práškového cukru, vanilky a citronu vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto necháme 10 minut odležet.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 190 °C.
Krok 3: Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno. Strouhanku lehce opražíme nasucho na pánvi.
Krok 4: Na lehce pomoučeném válu vyválíme plát o velikosti 30 x 33 cm.
Krok 5: Plát posypeme lehce strouhankou a pokryjeme jablky. Na levém a pravém okraji necháme nepokryté 2 cm a na přední straně 3 cm.
Krok 6: Přeložíme ho švem dolů na připravený plech a několikrát ho propícháme vidličkou.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 30 minut. Před podáváním pocukrujeme.
Zveřejněno 1. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl ze staré chalupy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOo2W
Moje poznámka
Štrúdl ze staré chalupy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOo2W
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 5 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 3 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 4 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
sůl,
vejce,
cukr moučkový,
vanilkové aroma,
kůra citronová,
strouhanka,
jablko,
cukr skořice
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.