Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina s vínem

Šťavnatá hroznová bublanina je sladký voňavý dezert, který zvládne každý. Nadýchané těsto provoněné vanilkou a skořicí se krásně doplňuje s pečeným hroznovým vínem. Stačí pár surovin a vykouzlíte dokonalou dobrotu pro celou rodinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Žloutky oddělíme od bílků. Krok 2: Bílky ušleháme se špetkou soli na sníh. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, skořici, mouku s kypřicím práškem, olej, zakysanou smetanu a vše promícháme. Krok 3: Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Do připraveného plechu nalijeme těsto. Krok 4: Víno omyjeme a kuličkami poklademe celý koláč. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 6: Hotový koláč pocukrujeme a nakrájíme na kousky.

TIP: Hroznové víno - rady a tipy na zpracování a využití

Zveřejněno 10. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYL2N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina s vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYL2N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, sůl, cukr třtinový, cukr vanilkový, skořice mletá, mouka polohrubá, kypřící prášek, olej slunečnicový, smetana zakysaná, víno hroznové, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu