Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou

Vepřové kotlety s houbovou omáčkou jsou sázkou na jistotu, když máte chuť na poctivý, voňavý oběd. Sušené houby dodají omáčce výraznou chuť, ale skvěle poslouží i čerstvé, pokud je máte po ruce. Pokrm perfektně doplní kynutý knedlík.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby namáčení hub

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby namáčení hub)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem namočíme houby do vody. Krok 2: Vepřové kotlety nařízneme na okraji, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 3: Houby namočené ve vodě přivedeme k varu. Krok 4: V hrnci na rozpuštěném sádle dozlatova osmažíme cibuli. Přidáme kotlety a osmažíme z obou stran. Krok 5: Když máme kotlety osmažené, zalijeme je horkou vodou s houbami. Hrnec přiklopíme a vše dusíme do změknutí masa. Krok 6: Měkké maso vyndáme na talíř a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku povaříme 15 minut. Krok 7: Pak do omáčky přidáme smetanu, dochutíme solí, vložíme maso a krátce povaříme. Krok 8: Hotový pokrm podáváme s kynutým knedlíkem.

TIP: Jak udělat domácí kynutý knedlík?

Zveřejněno 26. 9. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Pokud máme, můžeme použít i čerstvé houby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xV0k

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xV0k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby sušené, voda, kotleta vepřová, cibule, sádlo, sůl, pepř mletý, mouka hladká, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu