Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta na pivě

Jehněčí kýta pečená na černém pivu je dokonalý sváteční pokrm. Hořké a lehce nasládlé tóny piva tvoří základ výrazné omáčky, kterou zjemní smetana s jogurtem. Na závěr ji můžete podle chuti doladit kapkou citronové šťávy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 275 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 240 min

275 min (35 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme hrnec vhodný do trouby a do něj dáme lžíci sádla. Krok 2: Maso očistíme, osolíme a ze všech stran zprudka na rozehřátém sádle osmažíme. Krok 3: Osmažené maso vyndáme na talíř a uchováme v teple. Krok 4: Troubu zapneme na 160 °C a necháme předehřát. Krok 5: Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Ve výpeku po mase ji osmažíme. Krok 6: Když cibule začne chytat barvu, přidáme rozmarýn, nové koření, celý pepř, bobkové listy a krátce vše osmažíme. Krok 7: Cibulový základ zalijeme černým pivem a přivedeme k varu. Krok 8: Do hrnce vrátíme předem osmažené maso, podlijeme trochou horké vody, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 2–2,5 hodiny. V průběhu pečení můžeme dle potřeby podlít horkou vodou. Krok 9: Po uvedené době vyndáme maso z omáčky a uchováme v teple. Krok 10: Omáčku přecedíme, propasírujeme do druhého hrnce a přivedeme k varu. Zahustíme moukou promíchanou s máslem pokojové teploty a provaříme. Krok 11: Do provařené omáčky přidáme smetanu ke šlehání a jogurt. Pečlivě promícháme a prohřejeme. Dle chuti můžeme do omáčky přidat citrónovou šťávu a přisolit. Krok 12: Maso nakrájíme na plátky, naservírujeme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s kynutým knedlíkem.

TIP: Druhy a typy knedlíků v české kuchyni

Zveřejněno 2. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8gP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8gP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta jehněčí, sádlo, cibule, pivo černé, máslo, mouka polohrubá, rozmarýn sušený, koření nové koření, pepř, bobkový list, smetana ke šlehání, jogurt řecký, sůl, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu