Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky s libečkem

Bramboráky patří mezi klasické české speciality, které nikdy nezklamou. Vůně česneku a smažených brambor navodí tu pravou domácí atmosféru. Tato verze s cibulí, salámem a libečkem je obzvlášť voňavá a sytá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Salám nakrájíme na kostičky. Libeček nakrájíme najemno. Krok 2: Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme a přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Krok 3: Do mísy dáme nastrouhané brambory, zalijeme horkým mlékem, přidáme mouku, cibuli, salám a česnek. Okořeníme solí, kmínem, majorankou a mletým pepřem. Směs dobře promícháme. Krok 4: Do pánve na rozpálené sádlo klademe lžící těsto a smažíme malé bramboráky z obou stran dozlatova. Krok 5: Usmažené bramboráky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

Zveřejněno 8. 10. 2025

Poznámka autora poslirecept

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramboráky s libečkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28xY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramboráky s libečkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28xY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mléko, mouka hladká, cibule, salám měkký, česnek, majoránka, vejce, sůl, pepř mletý, kmín drcený, libeček, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu