Pyré z červené čočky
Luštěniny by měly být součástí vyváženého jídelníčku hlavně díky jejich obsahu rostlinných bílkovin a vlákniny. Připravte jednoduché pyré z červené čočky, které můžete konzumovat samotné s pita chlebem nebo využít jako přílohu k masu.
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Čočku propláchneme a přebereme. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí, zhruba 10-15 minut.
Krok 3: Z čočky slijeme přebytečnou vodu, přidáme olej, citronovou šťávu a česnek.
Krok 4: Čočku rozmixujeme, dochutíme tymiánem a dle potřeby solí.
Krok 5: Podáváme s chlebovými plackami pita nebo jako přílohu k masu.
Zveřejněno 22. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pyré z červené čočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkBKK
Moje poznámka
Pyré z červené čočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkBKK
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 7 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 1 hodinou
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 3 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 3 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 4 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 4 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 5 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 6 hodinami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 6 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
voda,
olej olivový,
šťáva citronová,
česnek,
sůl,
tymián sušený
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.