Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pyré z červené čočky

Luštěniny by měly být součástí vyváženého jídelníčku hlavně díky jejich obsahu rostlinných bílkovin a vlákniny. Připravte jednoduché pyré z červené čočky, které můžete konzumovat samotné s pita chlebem nebo využít jako přílohu k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Čočku propláchneme a přebereme. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí, zhruba 10-15 minut. Krok 3: Z čočky slijeme přebytečnou vodu, přidáme olej, citronovou šťávu a česnek. Krok 4: Čočku rozmixujeme, dochutíme tymiánem a dle potřeby solí. Krok 5: Podáváme s chlebovými plackami pita nebo jako přílohu k masu.

TIP: Červená čočka - luštěnina plná zdraví a energie

Zveřejněno 22. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pyré z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBKK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pyré z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBKK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čočka červená, voda, olej olivový, šťáva citronová, česnek, sůl, tymián sušený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu