Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková buchta z jogurtu

V podzimních a zimních měsících přijde vhod recept na sladký moučník, ve kterém zužitkujeme uskladněná jablka. Krásně vláčná jablková buchta z jogurtu se v ústech lehce rozplyne a vykouzlí úsměv na tváři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 50 min

75 min (25 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: kulatá forma o průměru 26 cm

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Jablka oloupeme, omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na plátky. Krok 3: Polohrubou mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a prosejeme. Krok 4: Vejce smícháme s cukrem, přidáme bílý jogurt, prosátou mouku a sušenou citronovou kůru. Vymícháme těsto. Krok 5: Směs navrstvíme do připravené formy, povrch poklademe plátky jablek a posypeme mandlemi. Krok 6: Formu vložíme do předehřáté trouby. Koláč pečeme při 170 °C dozlatova, zhruba 40-50 minut. Krok 7: Před servírováním koláč posypeme skořicí a ozdobíme snítkami máty.

TIP: Jablečné moučníky - co dobrého z jablek

Zveřejněno 24. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablková buchta z jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2MR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablková buchta z jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2MR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, jogurt bílý, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, jablko, lupínky mandlové, tuk, mouka hrubá, skořice mletá, máta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu