Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka s hlívou ústřičnou

S přicházejícími chladnějšími dny přijde k chuti talíř horké polévky. Bramboračka s hlívou ústřičnou je opravdu sytá a krásně voní po majoránce a libečku. Neváhejte a pusťte se do přípravy této polévky plné chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, celer, mrkev a petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Hlívu omyjeme a rozkrájíme. Stroužek česneku oloupeme a utřeme. Libeček nasekáme. Krok 2: V pánvi na másle osmahneme brambory. Přidáme zbylou zeleninu a hlívu. Zeleninu chvíli restujeme. Krok 3: Pak přidáme utřený česnek a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Ochutíme solí, kmínem a přidáme libeček. Polévku vaříme zhruba 15 minut. Krok 4: Do hotové polévky vmícháme majoránku a vše částečně rozmixujeme.

TIP: Teplé polévky pro chladné podzimní dny

Zveřejněno 15. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramboračka s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNWG4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramboračka s hlívou ústřičnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNWG4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, máslo, celer, petržel, mrkev, hlíva ústřičná, česnek, vývar zeleninový, libeček, majoránka sušená, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu