Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí

Cottage pie je tradiční anglický pokrm, který skvěle zasytí a provoní kuchyni. Šťavnatá masová směs z mletého hovězího, zeleniny a bylinek se zapéká pod nadýchanou bramborovou kaší se sýrem, která na povrchu krásně zezlátne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu, přidáme máslo a mléko.
Rozmixujeme dohladka nebo rozmačkáme šťouchadlem. Dochutíme solí, pepřem, vmícháme žloutky a nastrouhaný čedar. Krok 2: Předehřejeme troubu na 200 °C. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme česnek a mleté hovězí, restujeme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a rozmarýn. Krok 4: Zaprášíme moukou a promícháme. Vmícháme rajčatový protlak, přilijeme víno a krátce povaříme, aby se odpařil alkohol.
Přidáme vývar a worcester, přikryjeme poklicí a dusíme asi 15 minut, aby směs zhoustla.
Nakonec vmícháme hrášek a dochutíme sójovou omáčkou. Krok 5: Masovou směs přendáme do zapékací nádoby. Bramborovou kaši naneseme pomocí zdobičky nebo rovnoměrně rozetřeme po povrchu. Pečeme cca 20 minut, dokud kaše nezezlátne. Podáváme ihned po upečení.

Zveřejněno 15. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVrw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVrw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí mleté, vývar hovězí, hrášek, víno červené, mrkev, celer, cibule, česnek, olej olivový, mouka hladká, protlak rajčatový, omáčka worcesterová, rozmarýn, tymián, omáčka sojová, pepř, brambory, sýr chedar, mléko plnotučné, máslo, žloutek, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu