Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-vajíčková pomazánka

Jednoduchá pomazánka z vařených brambor a vajíček je sytá, jemná a velmi univerzální. Skvěle chutná na čerstvém pečivu, ale výborně se hodí i jako základ na chlebíčky nebo pohoštění pro návštěvy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí brambor

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Uvařené brambory slijeme a necháme vychladnout a poté je oloupeme. Krok 2: Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut. Pak je slijeme, prudce zchladíme a oloupeme. Krok 3: Brambory nastrouháme najemno. Vejce nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 4: V míse promícháme brambory a vejce. Přidáme změklé máslo, majonézu a cibuli. Dochutíme solí, pepřem, francouzskou hořčicí a promícháme. Krok 5: Pomazánku namažeme na pečivo a ozdobíme podle chuti.

Zveřejněno 21. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborovo-vajíčková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpYVZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bramborovo-vajíčková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpYVZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, vejce, cibule, máslo, majonéza, hořčice francouzská, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu