Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2024 15:24
Dnes zopakováno už po několikáté. Rychlé, jednoduché a výborné.
26. 2. 2023 19:16
Dnes uvařeno a je to delikatesa ... do smetany jsem jen přidala trochu polotučné hořčice. Moc dobré jídlo. Paní Jana nám tu zanechala skvělé recepty ... moc na ni vzpomínám ...
26. 2. 2023 10:22
7. 1. 2023 13:36
Dneska uvařene přesně dle zadání a super , úplně jak si to pamatuji - nevařil jsem naposled
4. 2. 2022 14:42
Veles1379: škoda,že si Váš komentář už Jana nepřečte,určitě by jí to moc potěšilo
4. 2. 2022 08:25
Paní Janička, díky za super recept. Já podle Vás tak rád vařím ???? já podle Vás začínal v 16 letech vařit a vždy dobré. Díky moc a zkusím i tento recept o víkendu ????
2. 12. 2020 17:44
Dobrý den, přidávám fotečku. Jídlo bylo moc dobré. ????
8. 2. 2020 10:07
Petrof: takže opisuji : sůl, jalovec mletý, nové koření mleté, oregano, paprika sladká mletá, pepř mletý, tymián mletý, šalvěj
8. 2. 2020 10:03
Eja57: dík za záskok, já funguji teď na telefonu a špatně se mi tady přihlašuje.
8. 2. 2020 09:03
Petrof: zde - staženo z webu Vitany
Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, nového koření a zázvoru, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.
Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, nového koření a zázvoru, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.
8. 2. 2020 08:25
Muzete mi dat vedet, jake ingredience jsou v koreni Divocina,prosim. Bydlim v cizine.
30. 1. 2020 00:43
Petaja: jsem moc ráda, že jste recept vyzkoušela
29. 1. 2020 14:55
Dnes jsem dělala a držela jsem se receptu. Maso jsem opekla zvlášť na pánvi a i s výpekem uvrhla do hrnce se základem. Dělala jsem v tlakovém hrnci ( z časových důvodů). A opravdu moc dobré, příloha rýže a dětičky mají boule za ušima.
Děkuji za super recept
Děkuji za super recept
19. 6. 2018 14:43
rybarka007: Díky za vyzkoušení
19. 6. 2018 14:41
Dobré jídlo,díky za recept. Akorát jsem nepřislazovala a ani nezahuštovala, měla jsem dost zeleniny a bylo dost husté.Dala jsem jedno rajčátko a 2 lžičky protlaku víc rajčatové asi nemusím,takhle úplně stačí.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 50 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 6 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů