Troubový guláš
Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že k němu patří pár důležitých bodů, které je potřeba hlídat. Náš guláš z vepřového masa si oblíbí každá hospodyňka. Všechny suroviny smícháme dopředu v pekáčku, a pak už jen pečeme v troubě bez toho, že bychom guláš museli kontrolovat.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 956 kJ / 1 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,10 g |
Tuky | 40,02 g |
Vláknina | 18,43 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 40,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo rajského protlaku lze použít kečup, kvůli dětem vynecháme pálivou papriku. Maso se může použít vepřové, hovězí, krůtí nebo jiné. Výsledek příjemně překvapí, rodinka si pochutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 8. 2023 15:34
Pro mne jednoduché a rychlé, i já to tomu dal 90 minut. Souhlasím, že chuť není klasicky gulášová, ten má chuť plnější, ale i tento recept je chuťově v pořádku. Budu se k němu vracet.
4. 2. 2022 15:04
Super recept . Sice manžel říkal, že to nechutná jako guláš, ale to vůbec nic nemění na tom, že nám moc chutnalo :) Maso měkoučké, omáčka chutná. Nechala jsem péct 90 min podle komentářů.
21. 2. 2021 14:18
Dnešní oběd, jen bez čerstvé papriky. Moc dobré
2. 1. 2021 12:42
Jednoduché, rychle a dobré
7. 5. 2017 15:08
Tenhle guláš peču asi 10 let,jen 2 kostky masoxu rozpustím v horké vodě a potom vše zaliju.Pod maso dávám cibuli a česnek,dobře osolím a opepřím.
5. 2. 2017 13:25
2. 10. 2016 12:10
Teď jsme dojedli,guláš je dobrý,ale vynechal by jsem úplně rajčatový protlak.Jinak jsem ho dělal na černém pivu
7. 2. 2016 15:51
Tento recept je imponující - nemusí se hodiny stát u plotny DOPORUČUJI místo vody použít černé pivo nebo půl na půl s vodou, dodá tomu "gulášovatější" chuť.... ale peču jej 1,5h při 250°C - maso je pak křehké.
4. 1. 2016 13:16
Recept znám je výborný dělám ho celkem často ,všem moc chutná.
21. 11. 2015 10:37
Guláš je výborný, dávám vše podle receptu ale vody dávám více jinak je moc hustý
22. 9. 2015 11:55
PETR CH .:v receptu je vepřové maso!My dáváme pěkný bůček, plecko!
27. 4. 2015 12:46
Guláš je vynikající.Jen jsem vynechala sůl,1 kostku masoxu,pálivou papriku a čerstvou papriku.Maso (vepřová plec b.k.)bych si představovala měkčí,takže příště to v troubě nechám cca 90 minut.Ale jinak je opravdu moc dobrej
27. 7. 2014 11:04
to mu se nedá říct guláš
27. 12. 2013 21:58
Tento recept je opravdu výborný a fantazii se meze nekladou. Místo solamylu dávám strouhaný tvrdý chléb a místo protlaku, spařená a oloupaná rajčata. Jen čerstvou papriku ne, pro nás zanechává v guláši divnou pachuť.
24. 9. 2013 15:11
Dnes jsem uvařila, super, žádná přepálená cibule, což ten můj poklad nemůže, celej pekáč je snězenej, mooooc chutnal, děkuju za receptík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 6 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 10 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 21 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Právě bylo uvařeno:
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 21 minutami
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 1 hodinou
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 2 hodinami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 3 hodinami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Guláš je nejlepší, když kuchař připálí cibuli. Nebo ne? Legendy a fakta o populární omáčce
Jste milovníci nadýchaného českého pokladu? Ale co k němu stále vymýšlet? Představujeme oblíbené recepty s houskovým knedlíkem
9 podzimních jídel na zahřátí: Dáte si křenovou omáčku s uzeným nebo chilli con carne?
Další recepty
Tématické fráze: vepřový guláš z trouby výborný vepřový troubový guláš guláš vepřový guláš pečený v troubě vepřový guláš v troubě vepřový guláš z plecka v troubě vepřový guláš do trouby pečený guláš podle sapíka pečený guláš guláš vepřový pálivý v troubě krůtí guláš v troubě recept na guláš troubový guláš hovězí výborný vepřový guláš gulas z veproveho masa peceny veprovy gulas guláš pečený v troubě recept na prezidentský guláš prezidentský guláš recept guláš
Suroviny: maso vepřové, cibule, česnek, koření gulášové, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, solamyl, protlak rajčatový, sůl, vývar masový, paprika čerstvá červená
Troubový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVLJ
46 názorů