Pohanka či kroupy nejen jako příloha

recepty73 Kuchař: recepty73

2 - 3 porce Přílohy 0 názorů

Suroviny

500 g předem uvařené pohanky nebo krup
1 velká cibule
olej (nebo špek, pokud nechceme bezmasý pokrm)
2-3 stroužky česneku
tymián dle chuti (nebo majoránka)
120 g rajského protlaku
1 lžíce mleté sladké papriky
vývar nebo voda
sůl
pepř mletý
Dále dle chuti:
vejce - ztracené, volské oko...
cibulka smažená dozlatova
uzené maso kuřecí nebo vepřové
uzenina dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na trošce oleje nebo jemně pokrájeném špeku. Poté přidáme nasekaný česnek, protlak a bylinky dle chuti. Vše společně krátce osmažíme, poté zaprášíme paprikou, ještě krátce smažíme a pak přidáme trošku vývaru (cca 1 dl), abychom vše krátce podusili.

  2. Do této krémovější směsi přisypeme předem uvařenou pohanku (nejlépe ve vývaru), promícháme, případně dosolíme, opepříme a můžeme podávat.

  3. Podáváme s opečenou uzeninou, vejcem dle chuti nebo jako já, s na větší kusy trhaným uzeným kuřetem, osmaženým s kapií na nudličky pokrájenou. Podávat se dá i samostatně, bez čehokoli dalšího navíc. Vše dle vlastní chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pohanka či kroupy nejen jako příloha

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo