Francouzské řezy
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky vyšleháme s cukrem, vlažnou vodou a olejem. Poté přidáme do vyšlehaných bílků. Smícháme si kakao, mouku a prášek do pečiva, prosejeme a zamícháme do vaječné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky vyšleháme s cukrem, vlažnou vodou a olejem. Poté přidáme do vyšlehaných bílků. Smícháme si kakao, mouku a prášek do pečiva, prosejeme a zamícháme do vaječné…
Vypracujeme z uvedených surovin těsto, které rozválíme na placku silnou asi 5-8 mm. Nožem nakrájíme na trojúhelníky. Necháme chvíli oschnout /i do druhého dne/ a pomocí…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Těsto vyválíme na plát a vykrajujeme esíčka nebo jiné tvary a při 180 °C upečeme.Na krém…
Dáme vařit půl litru mléka s vanilkovým cukrem. Ze dvou bílků uděláme tuhý sníh, lžící vykrajujeme nočky a házíme do vařicího mléka. Necháme přejít var a hned vyndáme na…
1. Připravíme si střední plech na pečení. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 2. Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s…
1. Připravíme si střední plech na pečení. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 2. Bílky si vyšleháme s cukrem na tuhou pěnu a postupně přidáváme kokos střídavě s…
1. Zavřenou plechovku salka ponoříme do studené vody a vaříme 2hodiny. Po zchladnutí otevřeme. 2. Do sněhu zašleháme cukry, mouku, citr. kůru, kokos a zchladlé máslo.…
Postup Vychladlé pláty promažeme marmeládou, krémem (trochu krému bez ovoce si dáme stranou) s rozmixovanými mandarinkami. Záleží na každé z nás, jaký krém použije.…
Bílkové bezé leckoho při pečení jakéhokoli moučníku odradí, mimo jiné proto, že je přespříliš sladké, avšak v tomto případě se ho nemusíte obávat. Plní zde pouze roli…
Do mísy dáme máslo, cukr a vyšleháme. Pak přidáme mouku a kokos. Těsto vmačkáme do připravené formy s pečícím papírem a předpečeme na 180°C do slabé zlatavé barvyNecháme…
Bílky ušleháme do sněhu a postupně vešleháme cukr. Do sněhu zlehka vmícháme mleté mandle a kokos. Lžící tvoříme malé hromádky,které dáváme na plech vyložený pečícím…
1.V míse utřeme žloutky,olej a cukr 2.Postupně přidáváme mouku a vodu,do mouky přidáme prášek do pečiva 3.Vsypeme nakrájené ořechy 4.Přidáme našlehaný snih 5.Přidáme…
Žloutky s cukrem ušlehat do pěny, přidáme pomerančovou šťávu, zamícháme, nakonec lehce přimícháme ořechy, sníh z 5 bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto je hodně…
Žloutky s cukrem ušlehat do pěny, přidáme pomerančovou šťávu, zamícháme, nakonec lehce přimícháme ořechy, sníh z 5 bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto je hodně…
Bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, do kterého opatrně přimícháme mouku. Přidáme oříšky.Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a upečeme.Po vychladnutí…
Bílky s cukrem ušlehat ve vodní lázni. Pak přidat ořechy a vmíchat mouku. Zdobícím sáčkem se dělají na vymaštěný a vysypaný plech (nebo pečící papír) malé rohlíčky (cca…
Prísady na cesto spracujeme, vyvaľkáme na 5 mm hrubý plát a vykrajujeme štvorlístky. Upečieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté spojíme po dva štvorlístky krémom,…
Ze surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. Aby se nám to opravdu povedlo, část 100% tuku roztopíme, necháme částečně vychladit a následně přilijeme do těsta, které…
Krém: Smícháme 4 lžíce smetany a rozpustnou kávu do hrnečku. Moučkový cukr zahřejeme až zkaramelizuje. Přidáme zbylou smetanu a za stálého míchání povaříme. Přidáme…
Bílky ušleháme do tuhého sněhu, přidáme potravinářské barvivo a na plech vyložený pečícím papírem lžičkujeme bobky. Sušíme v při 50-80 stupních cca 1,5 hodinu.
Vypracujeme klasické kynuté těsto, pomohla mi pekárna. Lze i klasicky: umíchat kvásek z droždí, cukru, vlažného mléka a trošky odvážené mouky. Jakmile ožije, přidat…
Těsto: ušlehat bílky s cukrem, přidat Solamyl a vzniklou hmotu dáme lžíci na papírem vyložený menší plech (viz foto). Přes síto vzniklé kopečky posypeme kávou. Piškot ze…
Všechny suroviny na marcipán zpracujeme dohromady, až vznikne hladká hmota. Tu necháme zabalenou v igelitu asi 2 hodiny v lednici odpočinout. Při pečení lineckého si…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Zapálená vlastenka, až poté kuchařka. Magdalena Rettigová psala i červenou knihovnu
Brunost je sýr, který vlastně sýrem ani není. Takhle jednoduše s ním připravíte třeba voňavé latté
Cmunda po Kaplicku: Jihočeský bramborák s uzeným je voňavá, křupavá a šťavnatá dobrota, kterou připravíte za chvilku