Bramborák se švestkami
Recept ještě nebyl hodnocenRecept z dob našich prababiček. Geniální myšlenka využít nekořeněné bramborákové těsto na sladký pokrm. Šťavnaté zralé švestky i brambory rostly kolem chalupy. Šikovné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Recept z dob našich prababiček. Geniální myšlenka využít nekořeněné bramborákové těsto na sladký pokrm. Šťavnaté zralé švestky i brambory rostly kolem chalupy. Šikovné…
Do hrnce dáme máslo, na kolečka nakrájenou mrkev a restujeme asi 3-4 minuty. Posypeme hladkou moukou, promícháme a usmažíme světlehnědou zásmažku. Zalijeme asi litrem…
V hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Na teplé letní dny se hodí k přípravě snadné, rychlé a svěží jídlo. Přesně takovým jsou tyto smažené kuřecí kousky v těstíčku s restovanou zeleninou. Zelenina ze…
I když je tento popis poplatný speciální příležitosti, můžete si i vy tento postup v upravené podobě s menším množstvím surovin vyzkoušet. Tato oblíbená polévka vás…
Uzená vepřová kotleta, připravovaná v pomalém hrnci, společně s kysaným zelím a bramborem, je doslova perfektním víkendovým obědem. Provoněná jablky, posypaná křupavou…
Jarní zelená je naše nejoblíbenější barva, a proto ji s radostí vidíme i na talíři. Barevně doladěná žlutou kukuřicí dodává nejen vitamíny, ale je i plná pozitivní…
Krátce orestovaný jemně pikantní pórek dodává polévce výraznější chuť. Zalijeme ho vývarem, přidáme mrkev a brambory a ochutíme kmínem. Na závěr do polévky zamícháme…
Tuto výbornou polévku připravíme ze špenátu, který chvilku povaříme spolu se smaženou cibulí, česnekem a bramborou v mléce. Na závěr ji rozmixujeme a podáváme se…
Talíř teplé a chutné polévky spolehlivě zasytí a zvedne náladu. Polévku plnou brambor, připravenou z podmáslí, podáváme s vejci vařenými natvrdo. Její chuť vás opravdu…
Ochutnejte toto výborné jídlo plné chutí! Brambory, chřest, kedlubnu, mrkve a hrášek zapečeme spolu s uzeným masem zalité vývarem a posypané sýrem, dokud není jídlo na…
Omyté brambory (můžeme je i oloupat) rozkrájíme na dílky, povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a necháme odpařit. Vložíme do mísy, vydatně prokapeme olejem, posypeme…
Brambory si uvaříme dopředu, vychladlé je nastrouháme přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, z těsta váleček a z něho ukrájíme kousky asi 4 cm široké. Ty…
Uvařené brambory (ve slupce nejlépe den předem, jinak můžeme použít i zbylé brambory z předešlého dne) prolisujeme, přidáme 1 vejce, hrubou mouku smíchanou s kypřícím…
Hlávkové zelí nakrouháme, pečlivě opláchneme, dáme do hrnce s vodou (vody asi do půlky), osolíme a necháme vařit, než bude měkké.Kuřecí stehna opláchneme, okořeníme a…
Chlebový kvásek přes noc namočíme. Druhý den ráno rozkvedláme a dáme vařit, přilijeme asi 1,5 l vody a necháme vařit. Navrch během vaření dáme trošinku másílka, aby se…
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nastrouháme najemno. Zasypeme bezlepkovou moukou, osolíme a zpracujeme v hladké těsto. Z těsta vytvarujeme menší…
Všechny suroviny řádně promícháme a nalijeme do vymaštěného pekáčku a dáme péci na 200°C dozlatova . Příloha se hodí kysané zelí. Ze začátku peču přiklopené asi tak 30…
Oloupané brambory pokrájíme na plátky a poklademe je na dno pekáčku, který jsme si předem vytřeli olejem. Osolíme je. Cibuli si pokrájíme na osminky. Kuřecí stehna si…
Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout. Studené vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemném…
Nejprve připravíme křehké těsto. Smícháme mouku se solí, přidáme žloutek a nakrájené máslo a sádlo. Zalijeme vodou, důležité je, aby byla studená. Vypracujeme rychle …
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a každé rozkrojíme ještě na půl, abychom měli tenké plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Já měla krásné…
Surové zemiaky nastrúhame, zmiešame s mliekom, vajcom, múkou, soľou na cesto hustoty klasických zemiakových placiek ( bramborákov ). Z cesta pečieme po oboch…
Stehna zbavíme kůže, nakořeníme Adžikou a osolíme. Položíme na alobal a přidáme na kolečka nakrájené, omyté, oloupané brambory, posolíme a okořeníme gril. kořením.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Asijská kuchyně: Jak správně smažit ve woku? Tyhle rady z vás udělají profíka!
V bábovce Václava Kopty nechybí ořechy ani poleva: Je tak skvělá, že ji většinou sním celou sám, říká herec a moderátor
Vše za začalo mandlí v cukru. Belgická pralinka se zrodila z hořkého léku obaleného čokoládou