Bramborové Anežky
Recept ještě nebyl hodnocenUvařené brambory, (nejlépe den předem), nastrouháme na jemné straně struhadla, přidáme sůl, mouku a zpracujeme hladké těsto. Mouku přidávejte postupně, je možné, že ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařené brambory, (nejlépe den předem), nastrouháme na jemné straně struhadla, přidáme sůl, mouku a zpracujeme hladké těsto. Mouku přidávejte postupně, je možné, že ji…
Uvařené oloupané studené brambory prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Odváženou mouku smícháme se solí. Přidáme prolisované brambory, dva žloutky a na…
Do jednoho litru vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli, pórek, nasekaný česnek, přidáme sůl, drcený kmín a čerstvě mletý pepř. Vaříme tak…
Recept z dob našich prababiček. Geniální myšlenka využít nekořeněné bramborákové těsto na sladký pokrm. Šťavnaté zralé švestky i brambory rostly kolem chalupy. Šikovné…
V hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Tato výborná polévka krásně voní po výrazném kopru. Připravit ji je velmi snadné a stačí nám k tomu jen pár surovin. K dochucení použijeme trochu kmínu. Podáváme ji s…
Pokud potřebujete připravit rychlý pokrm, ideální volbou budou uzená stehna. Pokud k nim přidáte dobře okořeněnou zeleninu, pečením se spojí všechny chutě a vůně a do…
Osvěžující a lehký bramborový salát je skvělým samotným pokrmem, nebo přílohou k lehkému masu či rybě. Uvařené brambory doplní různá zelenina, třeba ředkvičky a hrášek.…
Pár obyčejných a poměrně levných surovin můžeme jednoduše proměnit ve výborné a vydatné jídlo. Stačí masu dopřát dost času, aby bylo krásně měkké a všechny chutě se…
Zelí, ke kterému přidáme špek a kvalitní uzené debrecínské párky vám může směle nahradit celou večeři. Dochuťte zelí podle vašich preferencí, přidejte pořádný krajíc…
Tradiční české jídlo a příloha v jednom, je kompromisem mezi bramborovými knedlíky a slovenskými haluškami. Hodí se společně se zelím k moravskému vrabci nebo pečenému…
Tato kombinace zaručuje nejen skvělou chuť, ale i dostatek energie na celý den. Placičky jsou křupavé na povrchu, měkké uvnitř, ideální na oběd nebo večeři. Jejich…
V chladných dnech přijdou vhod zeleninové polévky, které příjemně zahřejí. Krémová polévka z kapustiček je velmi chutná a zvládneme ji připravit snadno a během chvíle.…
Tato polévka krásně voní a díky výrazné chuti uzeného masa skvěle chutná. V chladných dnech nás dobře prohřeje. Do polévky přidáme i dostatek zeleniny a brambor, aby…
Máte doma zbytky vařených brambor a nevíte, co s nimi? Tyto bramborové muffiny jsou skvělým a rychlým způsobem, jak je proměnit v lahodnou večeři. Navrch přidejte…
Brynzové halušky jsou skvostem tradiční slovenské kuchyně, který si našel pevné místo i na českých stolech. Jemné bramborové noky spojené s výraznou chutí ovčí brynzy a…
Skutečnou lahůdku najdeme v tomto receptu. Nejprve samostatně rozpečené brambory vydlabeme a naplníme lahodnou lososovou směsí z tvarohu a sýru. Takto spolu ještě…
Receptů na kulajdu najdeme spoustu, ale jen jedna chutná tak, jak si ji pamatujeme z dětství. Tato je přesně taková. Jemná, voňavá po houbách a kopru, s trochou smetany,…
Brambory i mrkev uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka. Uvařenou zeleninu zbavíme slupky, pokrájíme na silnější hranolky a dáme do zapékací misky. Zeleninu…
Maso nakrájíme na kostky. Posypeme kořením na ryby a osolíme. V misce si připravíme marinádu. Smícháme olej, protlak, papriku a česnek. Rybu naložíme do marinády. …
Brambory uvařte ve slupce, nechte je trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (můžete použít i takové to drátkované kolečko). Mrkev, celer a petržel…
Kroupy namočíme večer předem do studené vody. Druhý den rozpalte trošku sádla na pánvi, přidejte slaninu na kostičky a nechejte rozškvařit. Poté přisypte nakrájenou…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky. Pekáček vymažeme olejem a okořeněné brambory promícháme s cibulí nakrájenou na kolečka. Pokapeme olejem a dáme zapéct…
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle do růžova, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli smažíme až zelenina zavoní. Pak zaprášíme moukou, necháme ještě…