Zeleninový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenBezmasou verzi guláše si oblíbíte po jeho rychlou přípravu. Čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky a koření jako na klasický guláš, vytvoří lahodný chuť. Zahustit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bezmasou verzi guláše si oblíbíte po jeho rychlou přípravu. Čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky a koření jako na klasický guláš, vytvoří lahodný chuť. Zahustit…
Vychutnejte si dokonalou kombinaci chutí se zapékanými vepřovými řízky se smetanou. Tento lahodný pokrm spojuje šťavnaté vepřové řízky s bohatou smetanovou omáčkou,…
Díky jemné chuti můžeme květák připravovat na mnoho způsobů. Tentokrát ho připravíme netradičně. Ukryjeme ho pod vrstvu mletého masa, plátkového sýra a vše zakončíme…
Přesňáky, laty, nebo patenty, to jsou bramborové placky potírané povidly, sypané mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Máte-li možnost, pečte je přímo na kamnech,…
Kysané zelí se řadí mezi potraviny, které bychom měli konzumovat co nejčastěji. Ideálním způsobem, jak toho docílit, jsou různé saláty, které připravíme během chvilky a…
Neobvyklá a specifická chuť fenyklu není pro každého. Pokud ovšem patříte mezi milovníky fenyklu, tato polévka je přesně pro vás. Jemná a krémová konzistence, výborná…
Klasická vydatná zelňačka plná chutí je ideální do sychravého podzimního počasí. Kromě kysaného zelí do ní přidáme trochu dobré klobásy a čerstvé lesní houby, které její…
Dušená mrkev pro ty nejmenší. Na talíři ji doplňují uvařené, rozmačkané brambory a kousky vařeného hovězího masa. V receptu není použita žádná sůl, pouze čerstvé bylinky…
Přílohový salát ke smaženému, nebo pečenému masu může být vítanou změnou k obligátním bramborám, či kaši. Dochuťte si ho podle vlastní chuti do kysela nebo sladkokysela…
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Bramborový salát vhodný ke grilovačce má svůj původ na jihu Evropy. Doplní stůl stejně dobře i v našem jídelníčku. V létě i v zimním období. Pro svou lehkost a chuťovou…
Skvělý a vskutku chuťově zajímavý salát připravíte v duchu maďarské kuchyně. Zpracujte všechny suroviny vlažné, ale poté nechte salát klasicky odležet a vychladnout.…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měl být dostatek vlákniny, na které jsou bohaté luštěniny. Polévka z červené čočky je snadná na přípravu, čočku nemusíte…
Pečící sáček funguje jako provizorní pekáček, udrží uvnitř páru a pokrm se nevysuší. Ke konci ale sáček prořízněte, aby jste dosáhli křupavé kůrky. Brambory zapečené se…
Remoska je skvělým kuchyňským pomocníkem, který nám ušetří mnoho práce a času při přípravě pokrmu. Zapečené brambory s mletým masem, zeleninou a strouhaným sýrem budou…
Treska po mlynářsku je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a zároveň lahodnou chutí. Treska, obalená v mouce a smažená dozlatova, je podávána s…
Pokud přemýšlíte, co se zbylou koprovou omáčkou, máme pro vás jeden tip. Uvařte do ní houby a brambory, smíchejte, dochuťte a podávejte jako takovou kulajdu. Nezapomeňte…
Brynzové halušky jsou skvostem tradiční slovenské kuchyně, který si našel pevné místo i na českých stolech. Jemné bramborové noky spojené s výraznou chutí ovčí brynzy a…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená, platí to i o zapékaných bramborách. Jednoduchá příprava a dostupné suroviny dělají z pokrmu oblíbeného favorita rychlých…
Výborná příloha nebo hlavní chod podávaný se zeleninovým salátem - to jsou výborné šťouchané brambory. Smícháme je s osmaženou schwarzwaldskou šunkou a jarní cibulkou. K…
Zapékané brambory jsou oblíbeným jídlem z jednoho pekáčku. Typické chalupářské jídlo je skvělé teplé i po studenu a nikdo jím nepohrdne. Vyzkoušejte svátečnější verzi…
Bramboráky s lehce pikantní masovou směsí a paprikami uvařte třeba k víkendovému obědu. Příprava je velmi snadná a směs z vepřového karé se k bramborákům skvěle hodí.…
Jídlo z jednoho pekáčku plné dobrot, který vyžaduje minimum práce. Stačí suroviny nakrájet, poskládat do pekáčku a nechat troubu vykouzlit lahodný výsledek. Slaná chuť…
Hustá a aromatická polévka z černých fazolí s cibulkou, česnekem, mrkví, celerem a bramborem. Orestovaná s kari pastou, zjemněná máslem a dochucená koriandrem a chilli.…