Bramborový guláš z PH

LeninkaP Kuchař: LeninkaP

Doba přípravy: 4,5 hodiny 4 porce Pomalý hrnec 13 názorů

Suroviny

1 střední cibule
5 brambor
10 cm loveckého salámu (nebo jakékoliv uzeniny cca 100 g)
1 lžíce červené mleté papriky
1 lžička celého kmínu
1 lžička majoránky
pepř
sůl
1 lžička olej
2 rajčátka
1 červená paprika
hladká mouka na záklechtku
voda 0,5 litru
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce dáme olej, na něj na drobno nakrájenou cibuli, salám, brambory, koření (mletou papriku, kmín, pepř, majoránku, podle uzeniny sůl, tvrdé salámy jsou dost slané) zalijeme vodou, vaříme 3,5 hodiny na LOW nebo pomalo :)

  2. Poté pokud je potřeba, zahustíme záklechtkou(ve vodě rozmícháme mouku) a přidáme rajčata a papriku.

  3. Ještě další cca hodinku vaříme. Dobrou chuť !!!

Poznámka

V průběhu vaření jsem gulášek nemíchala, zamíchala jsem až po 3,5 hodinách, nic se nikde nepřipálilo. Chuť je naprosto jiná, než uvařeného guláše v hrnci, chutě jsou proleželé a bohaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborový guláš z PH

  • LeninkaP LeninkaP(autor receptu)

    S tou vodou opatrně, některé brambory mají v sobě vysoký obsah vody a vodu pustí, jelikož guláš byl dělaný tenkrát z ranných brambor, měli vody v sobě dost, do receptu to dopíšu ;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Je to moje prvotina z PH. Dle receptu jsem nedala žádnou vodu, ještěže jsem se na to po 1,5 hod. podívala, žádná voda se odnikud nevyvařila, brambory vypadaly na povrchu oschle, tak jsem to zalila vodou a pokračovala ve vaření. Výsledek nakonec dobrý.

    Odpovědět

  • kristýna kristýna(neregistrovaná)

    mnam tak dobre fakt:-K:-//:no::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • chose chose(neregistrovaný)

    Kolik vody mám dát? Nebo se voda nedává?:-/

    Odpovědět

  • ferdinand64 ferdinand64(neregistrovaný)

    www.webovestranky.comDíky za recept. Uvařil jsem to a bylo to skvělé. Žádná přidaná voda, žádná mouka, brambory to zahustí. Přidal jsem tam navíc plechovku červených fazolí a špetku chili. Když vaříte v PH, nesmíte mít hlad.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Buřtguláš mám ráda a vždy jsem to brala za rychlovku,ale neumím si představit vařit to tak dlouho i když zřejmě má úplně jinou chuť.:-p:yes:+1

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    maris,no právě:-Omě by to taky nenapadlo,ale prubnu to a uvidím;-):-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Já PH mám a moc ráda ho používám, chuť připravených jídel je z něho fantastická, ale - nic proti tomuto receptu - buřtguláš bych asi v něm taky nedělala, i když - nikdy neříkej nikdy, že jo;-):-))

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Buřt-guláš 4,5 hodiny? U masa vařeného v PH to chápu, ale u tohoto pokrmu vůbec. Je to jen můj podiv, takže komu to vyhovuje jen tak dál.Chuť dle mého dělá u buřt-guláše kvalitní použitá surovina a to hlavně uzenina.;-);-);-)A vůbec co se do toho pletu když nemám PH:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    výborný nápad:-!:yes:v neděli budu po oslavě,tak ať PH maká:-Da buřtgulášek my mocinko rádi,díky:yes::-K
    dádule.pořiď si PH a divit se nebudeš;-)taky jsem nechápala:-Dteď už vím:yes::-D

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Dobrý nápad.Taky vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • Dádule Dádule(neregistrovaný)

    Věřím,že je guláš dobrý!Ale vařit buřt-guláš 4,5 hod.asi by mne kleplo.:-O:-O

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Právě dneska jsem vařila bramborový guláš, příště udělám v PH.Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vuřt guláš z bramborem bramborový guláš bez masa bramborový guláš v pomalém hrnci burtgulas v pomalem hrnci buřt gulaš v pomalem hrnci bramborový guláš bez uzeniny jak se dělá bramborový guláš bramborový guláš z pomalého hrnce bramborový guláš v ph bramborový guláš bramborový guláš pomalý hrnec bramborový gulaš ze salámu pomalý hrnec bramborový guláš vuřt guláš bramborový guláš z masa buřt guláš buřt guláš pomalý hrnec burtgulas v ph masový bramborový guláš mail dibas.ro loc:cz

Zapomněl/a jsem heslo