Bůček pečený v jogurtu s majoránkou
Recept ještě nebyl hodnocenBůček zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s česnekem, hořčicí, chilli, majoránkou a kořenímMaso v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček zbavíme kůže a nakrájíme na větší kostky.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s česnekem, hořčicí, chilli, majoránkou a kořenímMaso v…
Lunchmeat lidově "lančmít“ je klasika do kempu i na rychlou všední večeři. Domácí verze z kvalitních surovin chutná lépe než produkty, které lze koupit hotové v obchodě.…
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě…
Zužitkujte zbytky po nedělním obědě. Vzhledem k tomu, že se jedná o tip, jak ze zbytků nedělní pečeně vyrobit další dobrůtku, je třeba množství surovin dávkovat podle…
Mleté vepřové maso, nastrouhaný čedar a čerstvá petrželka jsou základními surovinami pro šťavnatý a dozlatova smažený sekaný řízek plný chuti. Každý milovník řízků by…
Bůček nameleme spolu s kapustou, přidáme vajíčko, česnek a koření, zamícháme a tvoříme bochánky, které obalujeme ve strouhance.Usmažíme na rozehřátem oleji.
Nejdříve pokrájíme brusinky a namočíme do portského vína, ve kterém je necháme min. hodinu ležet. Z jater odebereme 150 g a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Plátky…
Z bůčku odřežeme kůži a žebra. Podélně rozřežeme na 2 pásky, do kterých uděláme kapsu. Kapsu uvnitř lehce vytřeme prolisovaným česnekem a hořčicí s feferóny - někdy…
Maslo vymiešame so žĺtkom, trochou soli a petržlenovou vňaťou. Pridáme pokrájané rožky, ktoré sme namočili v mlieku. Nakoniec pridáme strúhanku a sneh z bielka. Všetko…
Bůček jemně umeleme(použil jsem elektrický sekáček potravin),přidáme jemně nasekaný rozmarýn, tymián a šalvěj, pohankovou krupici a mouku, škrobovou moučku, vajíčko,…
Klasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi…
Masové zavařeniny upotřebíte v průběhu celého roku. Když zrovna nebudete vědět co k večeři, nebo obědu, budete je mít vždy po ruce. Můžete je konzumovat za studena, jen…
Maso pomelem, smícháme se všemi ingrediencemi.Naplníme do tlačenkového střeva a zavážeme.Vaříme pomalu 1 a 1/2 hod. cca 80°C , otáčíme.Po vychlazení krájíme na kolečka.
Bůček si nakrájíme na kostky, dáme je do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum a promícháme. Maso přikryjeme a dáme do chladna odpočívat do…
Maso osolime, pridame kmin a na platky nakrajeny cesnek, zasypeme nakrajenou cibulkou a peceme prikryte na sadle nebo oleji do mekka. Podle potreby podlevame vodou.…
Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla. Po té přidáme česnek na plátky a po chvíli nakrájený bůček na malé kousky i s výpekem.Solte až na konec bude-li třeba, výpek…
Vše dobře promícháme a naplníme touto směsí tlačenkový sáček. Pak zvolna vaříme 2 hodiny asi při 85°C
Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme, opaprikujeme a…
Bůček nakrájíme na kostičky asi tak 1x1 cm a smícháme se všemi přísadami, promícháme a naplníme do tlačenkového střeva, dobře na obou koncích uvážeme a vaříme v mírně se…
Bôčik narežeme na plátky a jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme.Pekáč vymastíme a rozložíme po ňom kolieska cibule. Na ne uložíme štvrtinky jabĺk ( nelúpeme, iba…
Bůček s kůží a klidně i kostmi, upravíme na kusy, aby vcelku vlezly do nádoby s lákem. Lák uděláme tak, že převaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nandáme…
Zabijačkový prejt je v tomto receptu použít spolu s kroupami jako základ opravdu velmi syté polévky. Silný vývar z vepřového masa a kostí, obrané maso a přílohové pečivo…
Sekaná z králíka je lahůdka, kterou doporučujeme zkusit každému, kdo má přístup ke kvalitnímu králičímu masu. Samotné králičí maso by bylo suché, pokud se ale doplní…
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…