Bulgureto s houbami a hlívovým šmakounem
Recept ještě nebyl hodnocenBulgureto s houbami a hlívovým šmakounem je svěží a lehký pokrm, který potěší nejen vegetariány. Bulgur se skvěle doplňuje s restovanou zeleninou, voňavými houbami a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bulgureto s houbami a hlívovým šmakounem je svěží a lehký pokrm, který potěší nejen vegetariány. Bulgur se skvěle doplňuje s restovanou zeleninou, voňavými houbami a…
Bulgur se zeleninou je jednoduché a vyvážené jídlo, které spojuje jemné chutě a svěží suroviny. Díky jogurtu a parmezánu působí lehce, ale zároveň příjemně zasytí.…
Letní dny vybízejí k přípravě snadných a rychlých jídel – a přesně takový je i tento bulgur s mletým masem a rajčaty. Potřebujete jen pár surovin, jednoduché dochucení a…
Kuřecí prsa s oreganem a pečenou zeleninou potěší kombinací barev i chutí na talíři. Podávejte s bulgurem a šťávou z výpeku. Chutné jídlo, které se hodí jako lehká…
Vyvážený a pestrý, takový je bulgur se zeleninou, houbami a seitanem. Seitan je falešné "maso" z pšeničného lepku, které ochotně přebírá chutě ostatních surovin. Pokrm…
Plněné lilky s bulgurem jsou skvělou kombinací jemné zeleniny a voňavé náplně s rozinkami, šunkou a piniovými oříšky. Podávané s osvěžujícím jogurtovým dipem a čerstvým…
Bulgur je velmi zdravý a má široké možnosti využití. Nahradíme jím rýži v rizotu, zavaříme do polévky, nebo ho přidáme do salátů. Připravit z něj můžeme i chutné pečené…
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme dva bobkové listy a 100 g rajčatového protlaku. Zalijeme…
Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme kmín a muškátový oříšek.Zalijeme vodou a do hrnce přidáme cizrnu společně s fazolemi. Necháme…
Papriku nakrajet na ctvrtky, odstranit vnitrni stonek. Nasledne ctvrtky nakrajet na cca 0,5 cm siroke prouzky. Oloupat cibuli a cesnek. Cibuli rozpulit a podelne…
Lososa omyjeme, osolíme, okmínujeme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do troub na cca 180 stupňů. Pečeme asi 20-25 minut, podle trouby.Jarní cibulku nakrájíme na kolečka…
Nejprve jsem dozlatova orestovala na kapce olivového oleje cibulku na kostičky a česnek. Přidala jsem sladkou mletou i uzenou papriku, chilli a pár vteřinek zarestovala…
Cibuli a papriky pokrájíme nadrobno. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a papriku a za občasného míchání smažíme cca 10 minut. Přidáme česnek, kmín a…
Kuřecí nohu omyjeme, osolíme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Do pekáčku dáme máslo, na něj maso a na maso opět máslo. Podlijeme trochou vody.Pečeme zakryté na cca…
Nejprve připravíme bulgur dle návodu na obalu, nejlépe za použití kuřecího vývaru a předem krátce orestovaný na olivovém oleji.Na 3-4 lžících oleje necháme zesklovatět…
Na oleji osmahneme cibulku (ne do hněda - pouze doměkka), přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na menší kousky nakrájenou dýni (Hokkaido není třeba zbavovat slupky,…
Pokud máme zbylý uvařený bulgur, použijeme ho. V opačném případě uvaříme bulgur podle návodu. Brokolici nakrájíme na malé kousky, cuketu a batát nastrouháme najemno.Do…
Kel oberieme od vonkajších listov a rozštvrtíme. Dáme povariť do vriacej slanej vody, nevaríme dlho - cca 5 minút. Vyberieme, necháme dobre odkvapkať. Stržeň odstránime…
Prsa omyjeme a v prostředku je rozkrojíme - ale nerozřízněte je úplně, tím vznikne plátek, ten naklepeme, osolíme a naplníme rukolou a Lučinou. Zamotáme a sepneme nebo…
Z mletého masa, vařeného bulguru, soli, vejce a mletého koření si uděláme masovou náplň, kterou necháme asi 15 minut odležet. Spaříme si hlávku zelí a postupně…
Zeleninu nastrouháme na hrubo, cibuli nasekáme na jemno. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou…
Jehněčí kýtu nasolíme a načesnekujeme. Dáme péct na cca 125 °C 2hod. Mezitím si bulgur opláchneme dvakrát vlažnou vodou. Potom dáme do kastrůlku a přidáme trošku…
Nejprve si namočte čočku asi tak na hodinu do studené vody. Mezitím si naložte rybu - větvičky citronového tymiánu oberte a ponechejte si jen lístky. Filety okouna…
Do průhledné nádoby dáme zeleninu, trošku osolíme, do nádoby na rýži nasypeme bulgur, přidáme sůl a koření, které máme rádi, zalijeme vínem, aby hladina byla 1 cm nad…