Pečená zelenina s bulgurem
Recept ještě nebyl hodnocenTento lahodný a zdravý pokrm spojuje chuťově bohatou pečenou zeleninu s jemně oříškovým bulgurem, čímž vytváří harmonický a sytý hlavní chod nebo přílohu. Ideální pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento lahodný a zdravý pokrm spojuje chuťově bohatou pečenou zeleninu s jemně oříškovým bulgurem, čímž vytváří harmonický a sytý hlavní chod nebo přílohu. Ideální pro…
Také v létě jíte rádi lehké zeleninové obědy? Pak jsou pečené plněné papriky ideální volbou. Jako náplň použijeme bulgur, quinou a plátky cukety a na náplni necháme…
Zdravý letní oběd, který zasytí, můžete ho připravit i z toho co vám doma zbylo a přesto ho nabídnout celé rodině. Bulgur je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou.…
Tento osvěžující salát plný chutí a barev poslouží v horkých dnech jako lehký oběd. Díky bulguru totiž dostatečně zasytí. Salát podáváme s kozím sýrem, zasypaný…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit bezmasý pokrm. Bulgur se zeleninou a volskými oky tak potěší nejen vegetariány, ale zachutná i zapřisáhlým…
Lilek s bulgurem je výživné a chutné jídlo, které kombinuje jemnou chuť pečeného lilku s křupavým a lehkým bulgurem. Tento pokrm je obohacen o čerstvé bylinky, houby a…
Na první pohled to může vypadat obyčejně, restovaná zelenina s bulgurem, ale opak je pravdou. Upečené kořeněné kostky dýně spojíme s vařeným bulgurem a toto duo skvěle…
Pečená stehna jsou snadná na přípravu a vlastně, kdo by je neměl rád. V tomto receptu dochutíme stehna divokým kořením a světlým pivem. Na talíři je podáváme s…
Díky pečení získá zelenina silnější a výraznější chuť i kouřovou vůni. Česnek navíc ztratí štiplavost a chutná nasládle. Pečenou zeleninu podáváme s vařeným bulgurem,…
Vynikající variace na bramborový salát má díky bulguru zajímavou strukturu a výraznější chuť. Můžete jej podávat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu nejlépe k rybě.…
Bulgur je velmi výživný a je snadné ho připravit. Proto by zasloužil více prostoru v našem jídelníčku. Ochutnejte ho s medovou zálivkou, opraženými pekanovými ořechy a…
Žampiony portobello se vyznačují svojí jemnou a lehce houbovou chutí. Jsou pevné a tak doslova lákají k naplnění, třeba bulgurem, vlašskými ořechy a balkánským sýrem.…
Tradiční jídlo z pomezí Moravy a Slezska - podvojanský bulgur se zelím. Jednoduché a přitom chutné a rychlé jídlo z bulguru, kysaného zelí a slaniny můžete připravit…
Bulgur uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě.K hotovému bulguru vmícháme tuňáka a na kousky nakrájená sušená rajčata.Bulgur ochutíme solí, bylinkami a na závěr ho…
Připravte si chutný a zdravý pokrm z bulguru s hlívou ústřičnou a zeleninou. Tato kombinace celozrnné obiloviny a čerstvé zeleniny nabízí vyvážený zdroj vlákniny,…
Zahřejte se miskou lahodné čočkové polévky s bulgurem, která má lehký nádech Středomoří díky čerstvé bazalce. Ideální volba pro milovníky zdravých a vydatných jídel.
Zeleninové pokrmy jsou jednoznačně barevné a plné chutí. Čerstvé paprikové lusky naplníme směsí z bulguru a hub. Ty poté přidáme do zeleninového základu a vše společně…
Křupavé bramboráky máme rádi skoro všichni jako přílohu k masu a omáčce nebo jen tak samostatně. Vyzkoušejte je v této vylepšené verzi s bulgurem a medvědím česnekem.…
Tento sytý pokrm nás překvapí spoustou chutí, které se pečením ještě zdůrazní. Sladkou dýni naplníme dobře ochucenou směsí hlívy ústřičné, mletého masa, bulguru a…
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spojuje…
Bulgur nejčastěji nalezneme v kuchyni středního Východu. Jedná se o lámaná pšeničná zrna a jeho příprava je velice snadná, navíc je dobře stravitelný. Vyzkoušejte jej…
Chutný a zdravý oběd hotový za pár minut – bulgur s kuřecím masem, sladkým hráškem a kukuřicí je skvělou volbou pro každodenní vaření. Lehké, syté a plné barev i chuti,…
Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme půl hodiny bobtnat.Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme.Přidáme mleté maso,…
Pod názvem lizebab se ukrývá starý srbský recept na cuketu zapečenou se sýrem a bulgurem. Místo bulguru můžete bez obav použít i kuskus nebo rýži. Pokrm je velmi sytý,…