Olomoucké bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory, celer a česnek nastrouháme na drobném dílu struhadla a pak přidáme vejce, pepř, majoránka, kmín, mouka, sůl, rozmícháme na těsto. Z těsta uděláme placičky na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory, celer a česnek nastrouháme na drobném dílu struhadla a pak přidáme vejce, pepř, majoránka, kmín, mouka, sůl, rozmícháme na těsto. Z těsta uděláme placičky na…
Celer nakrájíme na špalíčky a dáme 3-4 minuty povařit. Smetanu trochu ohřejeme, přidáme šafrán a necháme chvíli stát. Brambory oškrábeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky,…
Hovězí maso si nakrájíme a umeleme. Osolíme, opepříme, vytvarujeme placičky a dáme do chladna odležet. Celer oloupeme a nakrájíme, obalíme v mleté paprice a olivovém…
Jablko, mrkev a celer očistíme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a špek na tenké nudličky. Do…
Do papiňáku si dáme zeleninu, kterou jsme si předem nakrájeli nadrobno nebo nasekali v robotu, přidáme brambory na kostičky, kukuřici, celý stroužek česneku, těstoviny a…
Na oleji rozpustíme nakrájanú slaninu, pridáme narezanú mrkvu, zeler, petržlen a osmažíme. Nakrájame mäso z konského krku a prudko opečieme. Podlejeme vodou a lyžicou…
Hovězí maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na kusy nakrájený celer, mrkev, petržel a chvíli restujeme. Přidáme osolené, opepřené maso a…
Rybí filé rozebrat na menší kousky, osolit, opepřit, polovinu filé dát do zapékací misky vymazané syrovým máslem, na filé dát strouhaná jablka, na nudličky pokrájený…
Ve větším hrnci rozpálíme olej a přidáme nahrubo nasekanou cibuli, nastrouhaný celer a prolisovaný česnek. Dusíme za průběžného míchání na mírném ohni přibližně 15 minut…
Králičí nohy malinko osolíme a opepříme. Do každé vetřeme důkladně pastu Marmite, zakápneme olejem a necháme chvíli odpočinout.Mezitím nakrájíme cibuli na hrubo,…
1. Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C) 2. Celer očistíme a nakrájíme na menší hranolky. Do kastrolu dáme vodu, osolíme, vložíme do ní celerové …
Maso opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Česnek najemno nasekáme a vetřeme jej do masa, společně s jednou lžící nasekané petrželky. Cibuli nasekáme. Mrkev a celer…
Zeleninu očistíme a nakrájíme a připravíme menší hrnec. Vložíme do hrnce máslo a zeleninu na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou - cca pul litru. Zeleninu…
Očištěný celer nastrouháme na jemno a rozhrneme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v troubě - asi 10-15 minut na cca 170 st., trošku zrůžoví a oschne. Ze…
Všechnu uvedenou zeleninu nastrouháme nahrubo, přidáme tatarskou omáčku nebo majolku, pikantnější hořčici, zakysanou smetanu, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme,…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer postrouháme - vše osmažíme na sádle. Přidáme kostky masa, znovu osmažíme, přilijeme víno a vše provaříme i s ním, aby se…
Smrže pokrájíme na kroužky, cibulku nadrobno, zeleninu nastrouháme na velkých slzách. Na pánev s olivovým olejem a kouskem másla dáme zeleninu. Do menšího hrnce dáme…
Žampiony a všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na drobnější kousky a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce.Kližku nakrájíme na větší kousky, v pánvi na rozehřátém…
Maso opečeme v hrnci, vařečkou ho rozdělujeme, aby z něj nebyly velké hrudky. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásku a když trochu pustí šťávu, přidáme krájenou…
Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do růžova, pak přidáme pokrájenou mrkev s paprikama, rajčatama a rozdrobené maso, necháme ho také osmažit a zalijeme…
Oloupanou dýni zbavenou dužiny nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev očistíme nakrájíme na kostičky, rajčata nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme olej, na…
Zeleninu a sýr nastrouháme na jemné straně struhadla a promícháme se zbývajícími ingrediencemi. Eidam můžete klidně vynechat a majonézu vyměnit za bílý jogurt. Je to…
Brambory uvařte ve slupce, nechte je trochu vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky (můžete použít i takové to drátkované kolečko). Mrkev, celer a petržel…
Plátky masa naklepeme, osolíme, mírně posypeme hladkou moukou a na oleji hodně osmažíme, pak vyndáme. Cibuli si nakrájíme na proužky, dáme jí na olej od masa a necháme…