Polévka z máslové tykve a růžičkové kapusty
Recept ještě nebyl hodnocenJemná a vydatná polévka se sladkostí krémové dýně s lehce nahořklým akcentem kapustiček. Díky své vyvážené chuti i vysokému obsahu vitamínů a vlákniny skvěle zahřeje v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemná a vydatná polévka se sladkostí krémové dýně s lehce nahořklým akcentem kapustiček. Díky své vyvážené chuti i vysokému obsahu vitamínů a vlákniny skvěle zahřeje v…
Jednoduché těstoviny, které potěší svou svěžestí. Barevná směs zeleniny a křupavé klíčky dodají špagetám lehkost, chuť i porci zdraví. Skvělý recept, když chcete rychle…
Pečená červená řepa a lehký dresink tvoří salát inspirovaný katalánskou kuchyní. Svěží, zdravý a plný barev – ideální jako lehký oběd nebo originální příloha k hlavnímu…
Ukrajinský boršč je pomalu vařená polévka plná zeleniny, masa a červené řepy. Díky postupnému restování a dušení získá hlubokou chuť, která se nedá uspěchat ani nahradit…
Lahodná kombinace masa a zeleniny s rozpuštěným sýrem potěší milovníky sytých a vydatných jídel. Tento jednoduchý pokrm se skvěle hodí jak na každodenní oběd, tak na…
Kombinace chuti jemné bílé ryby s bohatou omáčkou z rajčat, papriček, cibule, kukuřice a voňavých bylinek vás přenese na pobřeží Mexického zálivu. Pikantní kapary a…
Tradiční Ondráš je plátek libového masa usmažený v bramborákovém těstu. My jsme si pro vás připravili variantu s uzeným masem a sýrem, která je snad ještě chutnější než…
Maso osolime, pridame kmin a na platky nakrajeny cesnek, zasypeme nakrajenou cibulkou a peceme prikryte na sadle nebo oleji do mekka. Podle potreby podlevame vodou.…
Kotletu nařežeme na slabé plátky, které ještě rozklepneme asi na ½ cm silné . Osolíme, opepříme, posypeme jen lehce kořením a vrstvíme: plátek masa potřeme prolisovaným…
Brambory oškrábeme a nastrouháme na tenké plátky (jako okurky). Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, opepříme a důkladně osolíme - brambory se již solit…
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Špek nakrájíme na kostičky a…
Brambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu(škrob), pak si k nim přidáme nastrouhaný salám, osolíme podle chuti, přidáme pepř, majoránku, cibuli nadrobno,…
Maso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.Zalijeme vývarem,…
Nakrájíme cibuli nahrubo, česnek na plátky. Přidáme kmín, sůl a podléváme černým pivem a vodou. Pečeme asi 2h. Rada: aby se lépe propeklo nařezejte kůži přeji…
Na oleji zpěníme cibuli a párek, poté nadrobno nakrájenou zeleninu. Zasypeme kmínem, mletou paprikou, trochou majoránky a zalijeme vodou. Přidáme na kostky nakrájené…
Sváteční kaldoun je tradiční česká polévka, která se často podává při slavnostních příležitostech. Její bohatá chuť vychází z kvalitního vývaru, nejčastěji z drůbežího…
Očištěné brambory a mrkev nastrouháme najemno. Přidáme olej, prolisovaný česnek a majoránku a podle chuti osolíme a opepříme. Zahustíme moukou a škrobem, množství v…
Cibulku si očistíme, nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme, 2-3 stroužky nakrájíme na plátky, zbylé dáme stranou. Brambory oloupeme, opepreme a nakrájíme na…
Plátky masa si nejdříve tak 1/2 hod. před pečením namarinujeme smíchaným gril. kořením, pepřem, olejem a na plátky pokrájeným česnekem. Maso poklademe do pekáčku,…
Zůstalo mi mleté maso, tak jsem do něho nastrouhala brambory, dochutila jako na bramboráky a usmažila bramboráčky. Je to syté, ale zase jiná, výborná chuť.
Brokolici rozebereme na růžičky a 5 min povaříme v osolené vodě. Vodu slijeme a necháme brokolici zchladnout. Z mouky, vajec, mléka a strouhaného sýru připravíme hustší…
Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme.Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek…
Čočku propláchneme a v osolené vodě vaříme 30 min. na skus (Beluga je pevnější, nerozvaří se jako běžná čočka). Smícháme sýr, olej a utřený česnek, vmícháme…
Všechny přísady do marinády smícháme. Křídla omyjeme a osušíme. Odsekáme tenké špičky a ještě je rozdělíme v kloubu. Špičky necháme do polévky.Zbývající kousky dobře…