Jehněčí plíčky v omáčce

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 1 hod 3-4 porce Pokrmy z vnitřností 9 názorů

Suroviny

1 jehněčí plec
1 cibule
olej
sůl
1 lžička mletého kmínu
1 lžička provensálských bylinek
1 lžíce mleté papriky
1 lžička bazalky
4-5 prolisovaných stroužků česneku
1 lžíce Solamylu
červený vinný ocet
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pľúcka narežeme na plátky asi 1 cm hrubé.

  2. Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rascu, provensálske bylinky a bazalku a krátko opražíme.

  3. Na túto zmes uložíme plátky pľúcok a osolíme ich. Podlejeme vodou a dusíme domäkka (v tlakovom hrnci cca 20 min).

  4. Mäkké pľúcka vyberieme na tanier a omáčku zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Dochutíme vínnym octom a cesnakom a vložíme späť plátky pľúcok. Necháme krátko jemne prevrieť. Podávame s nokami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jehněčí plíčky v omáčce

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Anna Kocikova: Anička, jahňacie sa tak nenafúknu. Bravčové veľmi nemusím, kvôli prieduškám, ktoré sú dosť pevné, ale jahňacie a kozľacie súmäkulinké, pri jedení ich vôbec necítiť. Krájať na plátky ma to napadlo až teraz, chcela som to robiť inak ako klasicky na smotane. A chutilo oveľa lepšie ako na smotane ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Terezko,receptík máš moc príma a jídlo se mi líbí:-p:yes::yes:
    Ale mě spíše zaujalo,že ten pajšlík krájíš na plátky v syrovém stavu.Jehněčí jsou sice o něco menčí,než vepřová,která používám já,ale určitě vařená vcelku nabydou stejně:-)Já vždycky trnu,ať mi v papiňáku nevyhodí víko:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc krásný recept i foto, to se ti povedlo náramně, Terezko:yes::-K:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Kde vzít a nekrást,já bych i ukradla ,ale je asi jednodušší vykrást banku ,ta je na každém rohu - jehněčí ovšem ne!:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to je teda něco!! Už jsem dlouho neviděla plíčka a už vůbec ne jehněčí!! Vypadá to na super pochoutku, já bych určitě nepohrdla!!:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ďakujem dievčatá za komentíky aj bodíky :-8 Ja mám tú výhodu, že už 4.rok mám možnosť kúpiť celé jahňa z domáceho chovu, čo je na nezaplatenie. :-) Jahňacie pľúcka oproti bravčovým majú tú výhodu, že priedušnice v nich nie sú tak hrubé a pevné, po uvarení ich vôbec necítiť. ;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    varilamyskakasicku:Vůbec jehněčí cokoli, nejen plíčka.
    Bod je jasný

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Tak to bych si dala,hmmm, plíčky mám ráda na všechny způsoby,ale,kde je sehnat ještě, máš prima recept:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To mě napadlo ihned, vidím jehněčí, no a tejajka :-D:-D:-D, :-p:yes:, holky já plíce milovala už doma, nedělala jsem je sto let :-8:-8:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí plíčky jehněčí plíčky na smetaně pličky jehněčí jehněčí plíčka jehněčí plíčka na smetaně jehněčí maso recepty "jahnacie pľúcka" recept na jehněčí pličky plíčky na kyselo jehněčí omáčka jehněčí mas recepty pličky jehnči na smetaně jehneci plicka recept omáčka z plíček omáčka z jehněčích vnitřností nejlepší pličky omáčka recept jahnacie plucka recept jehneci plice jehněčí omáčky omáčka z jehněčího