Pikantní bůček s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší.Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.Přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Maso nakrájíme na větší kousky, žampiony a feferony na menší.Rozpustíme sádlo a cibuli opečeme hodně do hněda, ale nespálíme.Přidáme…
Květák je velmi variabilní zelenina, dostupná prakticky po celý rok. Pokud už vás omrzel ve smažené podobě, zkuste tuto chutnou zapečenou variantu. Jídlo bude výborné s…
Bůček s pekingským zelím je velmi jednoduchý pokrm. Ať už převáží maso, nebo snadno dostupné zelí, výsledek je jídlo s nádechem asijské kuchyně. Po přípravě surovin je…
Tato fazolová směs zahřeje i zasytí. Do cibulového základu přidáme maso, slaninu a klobásu. Směs zalijeme rajčatovým protlakem, přidáme fazole a povaříme. Chilli a…
Sháníte někdy opravdovou rychlovku k obědu, se kterou není moc práce? Tak to vyzkoušejte tyto pikantní opékané špecle se šunkou, slaninou a cherry rajčátky. Před…
Pikantní pokrmy shledávají zajimavými hlavně muži. Chcete-li nějakému udělat radost, připravte masovou směs s čertovskou omáčkou. Doplňte pokrm o vhodnou přílohu a může…
Vepřové plátky jsou na našem jídelníčku často, a tak mnohdy přemýšlíme, jak je upravit. Naložte je přes noc do jogurtu, maso se dokonale zjemní a zkřehne. Poté stačí…
Patříte mezi fanoušky indické kuchyně? Pak je tento recept pro vás jak stvořený. Pod názvem Džajpur Karí se skrývá kuřecí maso se zeleninovou omáčkou s pečenými jablky.…
Dobře připravenou sekanou je radost jíst. Každé sousto je šťavnaté a plné chuti. Tuto sekanou navíc obohatíme o kostičky cukety a papriky. Díky tomu bude sekaná na řezu…
Letní zeleninový salát můžete obohatit nutričně bohatými luštěninami. Pokud nechcete přípravu zahájit den předem namáčením fazolí, zjednodušte si vaření využitím…
Tato polévka je exotickým a lahodným pokrmem, který kombinuje sladkost mrkve s aromatickými chutěmi Asie. Tato polévka je jemně krémová, obohacená o zázvor a koriandr,…
Klasické sečuánské kung-pao je oblíbené po celém světě. Tentokrát ho připravíme ve vegetariánské verzi a maso nahradíme marinovaným květákem. Nesmí chybět ani arašídy,…
Pokud máte rádi aromatické tvarůžky, ochutnejte je i v této zajímavé kombinaci s mletým masem a dýní. Příprava je velmi snadná. Maso ochutíme chilli a čerstvými…
Rolky z kuřecích prsou, plněné okořeněným vepřovým mletým masem, slaninou, čerstvou paprikou a sýrem, jsou výborným pokrmem k obědu či večeři, ale mohou posloužit také…
Šťavnaté kuličky z mletého masa připravíme tentokrát na čínský způsob. Jsou lehce pikantní a díky použitému koření mají zajímavou chuť. Podáváme je s rýží v omáčce se…
Připravit chutný slaný koláč je výzva! Podle osvědčeného receptu vám to ale půjde snadno. Koláč můžete podávat studený se zeleninovým salátem nebo teplý jako hlavní chod…
Nezkoušeli jste ještě uvařit okurkovou omáčku se sterilovanými okurkami? Nemějte obavy, podle našeho receptu můžete klidně začít vařit. Vytuněná chuť omáčky a přísad…
Čočková polévka z červené čočky patří mezi nejvýživnější polévky, protože i bez masa obsahuje vysokou dávku bílkovin. Dokáže skvěle zasytit i zahřát a navíc je velmi…
Kuřecí játra jsou velice rychlá na svou přípravu. Kromě klasiky, kdy je připravíme na cibulce, můžeme zvolit tuto zajímavou kombinaci. Játra doplníme omáčkou s medem,…
Masová pomazánka s plnou, lehce pikantní chutí, je výborná především na opečených topinkách a toustech. Zužitkujete do ní zbytek vařeného masa od oběda či večeře a…
Ochutnejte toto dobré jídlo plné barev a chutí. Ploché těstoviny se směsí restovaného masa, žampionů a zeleniny si určitě oblíbíte. Navíc si je můžete připravit i…
Fazolová pomazánka se sušenými rajčaty zachutná i těm, kteří luštěninám běžně neholdují. Chutná pomazánka je bohatá na vlákninu a nejlépe si ji vychutnáte namazanou na…
Tento pokrm je inspirovaný pestrými chutěmi čínské kuchyně. Restovanou směs zeleniny podáváme se smaženými rybími kousky, obalenými v křupavém a výrazném těstíčku. Jako…
Pažitkový olej je svěží a jemný, ideální do salátů, pomazánek či na ryby. Naproti tomu kombinace rozmarýnu a šalvěje dává vzniknout intenzivnímu oleji s výrazným aroma,…