Plátky krkovičky marinované v pikantním těstíčku

Vepřové maso Doba přípravy: do 20 minut + marinování 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do 20 minut + marinování 0 názorů

Suroviny 2 porce

2 silnější plátky krkovice
sůl
čerstvě mletý pepř
Těstíčko - marináda:
2 celá vejce
3-4 stroužky česneku prolisované
1 lžička kari koření
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky pepře
1 lžíce majoránky promnuté
3-4 lžíce škrobu (kukuřičný nebo Solamyl)
Dále:
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky přeřízneme na poloviny na 4 menší, lehce osolíme, opepříme a přes fólii naklepeme.
    Do přiměřeně velké uzavíratelné misky rozklepneme vejce, vidličkou rozšleháme a přidáme všechny ingredience na marinádu Podle chuti dáme sůl a pepř, prošleháme a připravené kousky masa do marinády
    naložíme. Uzavřeme a dáme do chladu přes noc ( klidně i dva dny) marinovat,

  2. Pokud by marináda zřídla přidáme před smažením ještě 1-2 lžičky škrobu. Rozpálíme pánev, přidáme tuk a snížíme teplotu. Maso obalené marinádou smažíme pomalu dozlatova. Usmažené těstíčko je pikantní a křupavé. Podáváme s různě upraveným bramborem, přidáme jednoduchý salát nebo dip dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Na jednoduchý salát nakrájíme na kolečka salátovou okurku a ředkvičky, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým citronovým olejem.

Komentáře k receptu Plátky krkovičky marinované v pikantním těstíčku

K receptu nejsou žádné komentáře.