Směs hub na cibulce a medvědím česneku s těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché a takřka bezpracné jídlo bez masa, které je však výživné, to jsou tyto těstoviny se směsí hub. Z hlívy, žampionů a netradiční enoki houby připravíme lahodný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduché a takřka bezpracné jídlo bez masa, které je však výživné, to jsou tyto těstoviny se směsí hub. Z hlívy, žampionů a netradiční enoki houby připravíme lahodný…
Žampiony jsou skvělou surovinou, ze které připravíme mnoho lahodných pokrmů. Snadnou úpravou je také orestování na másle, se šalotkou a česnekem. Zajímavou chuť jim pak…
Červená kari pasta je typickou přísadou thajské kuchyně – dodává pokrmům plnou, aromatickou chuť a krásnou barvu. V tomto bezmasém receptu hraje hlavní roli spolu se…
Jemná vepřová panenka, přelitá bohatou omáčkou z výrazných sušených rajčat a sladkých švestek, se krásně doplňuje s hedvábně hladkým bramborovým pyré ochuceným šafránem.…
Jaro s sebou nese možnost načerpat sílu z křehkých lístků pampelišek (smetánky lékařské) s vejcem nahniličku. Kromě chutného salátu si tak připravíte i posilu a…
Mezi letní pokrmy neodmyslitelně patří také oblíbené plněné papriky. Připravit je můžete i v bezmasé variantě, plněné kuskusem s restovanou zeleninou. Pečené plněné…
V sezoně cuket hledáme různé způsoby, jak tuto zeleninu upotřebit. Můžete z ní připravit také skvělý bezmasý tatarák, ochucený podle vašich chutí a zvyklostí. Samozřejmě…
Kachní prsa jsou dokonalou lahůdkou. Propečeme je na grilu a doplníme lahodnou omáčkou. Tu připravíme z výpeku na pánvi, který doplníme vývarem, červeným vínem a šťávou…
Klíčem k opravdu výbornému grilovanému masu je dobře vychucená marináda a dostatečně dlouhá doba marinování. Pikantní Jamaican Jerk kuřecí paličky mají svůj původ na…
Grilování se nemusí týkat pouze burgerů nebo kuřecího masa. Tahle vepřová panenka s houbovým ragů na víně je dokonalé sváteční jídlo a okouzlíte jím nejednu návštěvu.…
Salsiccia je čerstvá italská klobása vyrobená z mletého vepřového masa. V tomto receptu z ní připravíme masové kuličky opékané na sádle. K nim pak uvaříme jemnou…
Švestkové čatní je voňavá kombinace sladkých švestek, jablek a rozinek s medem, zázvorem a tymiánem. Doplněné vínem, pomerančovou šťávou a pikantním chilli, vytváří…
Brokolicovo-cuketová polévka je jemná a sytá, skvělá nejen pro chladnější dny. Čerstvá brokolice, cuketa a tymián dodají polévce svěží chuť, smetana ji krásně zjemní a…
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Posypeme je nakrájeným bůčkem.Vložíme do předehřáté trouby (cca 180 °C) a pečeme doměkka. Během pečení přeléváme…
Krémové risotto je jedním z mnoha skvostů italské kuchyně. V tomto receptu jej doplníme grilovanými ředkvičkami, pancettou a čerstvou bylinkou podle vlastní chuti.…
Zaječí stehna dušená se slaninou, cibulí a houbami jsou voňavým pokrmem, který se hodí i pro slavnostnější příležitosti. Pomalé dušení pod poklicí zaručí, že zaječí maso…
Šmakouna si rozmělníme vidličkou a spolu s olejem vložíme do odměrného válce (pokud máte tyčový mixér bez něj, tak do vyšší sklenice). Důležité je, aby nádoba byla úzká,…
Dužinu z cukety pokrájíme na kostky; šalotku a česnek posekáme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo, šalotku a česnek na něm zesklovatíme a přidáme kostky cukety.…
Kousky Quorn dame na 15 minut do trouby, pote pokrajime na mensi kousky a dame do marinady. Tu pripravime smichanim oleje, sojove omacky, horcice, mleteho kminu a 1/2…
Zaděláme těsto. Mouku vysypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr a asi 100 ml vlažného mléka. Lžičkou střed zlehka promícháme a…
Maso nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Šalotku nakrájíme nadrobno, brokolici rozebereme na nejmenší růžičky.V kastrůlku rozehřejeme ghí a orestujeme…
Troubu předehřejeme na 180-200°C, plech nebo širší pekáček vyložíme pečícím papírem. Připravíme zeleninu: šalotku nasekáme nadrobno, mrkev nakrájíme na tenké kolečka,…
V hrnci na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli.Řapíkatý celer nakrájíme na menší kostky, který přidáme k cibuli a k tomu i česnek. Opékáme asi 2-3 minuty…
Hřiby si na oleji orestujeme, osolíme, opepříme a podlejeme vodou. S pokličkou dusíme cca deset minut. Přimícháme papriku, prolisovaný česnek, cibuli, chili a sl.…