Slaný mazanec se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenMazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…
Šťavnatá vepřová roláda plněná bohatou a lahodnou náplní je ideální jako nedělní oběd. Pečení trvá sice trochu déle, výsledná chuť za to ale stojí. Roládu plníme…
Krajové speciality jsou vždy zpestřením jídelníčku. A u této polévky zrovna můžete použít vykoledovaná vařená vejce. Jednoduchý vývar se smetanou, dochucený paprikou a…
Říká se, že v jednoduchosti je krása. To platí i v případě salátu, na který vám postačí pár surovin. Snadný salátek z jarní cibulky, ředkviček s octovou zálivkou je…
Tyto chutné závitky z kuřecího masa překvapí zajímavou náplní. Přidáme do nich totiž kromě slaniny a sýra i kopřivy a křepelčí vejce. Závitky podáváme s dobře ochuceným…
Tato jednoduchá pomazánka se skvěle hodí ke snídani nebo ke svačině. Oceníte ji zvláště, pokud se snažíte o redukci váhy. Tvaroh a tofu stačí smíchat se zeleninou.…
Palačinky na čínský způsob zaujmou svou netradiční chutí. Ještě syrové je plníme směsí z jarní cibulky, poté znovu rozvalíme a usmažíme. Palačinky podáváme se zajímavou…
Klasické bramboráky má rád snad každý. Vyzkoušeli jste však někdy připravit bramboráky z jejich sladké alternativy, batátů? Jejich skvělá chuť vás příjemně překvapí.…
Smažené jarní cibulky obalené v křupavém pikantním těstíčku jsou ideální pohoštění na večírky. Podáváme je teplé, spolu s jednoduchým dipem z tvarohu a smetany, do…
V tomto salátu křupavé plátky ředkve, mrkve a papriky zajímavě doplňuje sladké jablko. Do salátu přidáme i jarní cibulku a vše propojíme majonézou. Salát si můžeme…
Další ze skvělých nápadů na jídlo z jednoho hrnce, které je rychle připraveno. Podávat ho můžeme třeba k večeři. Rýže a uzená kuřecí stehna jsou dušená na bílém víně a…
Polévka se může stát i velice výživným a plnohodnotným pokrmem. Příkladem je tato z jarních cibulek, s hovězím masem a arašídovým máslem. Inspirací těmto chutím byla…
Polévka nejen zahřeje, zaplní žaludek, ale také dodá tělu pořádnou vzpruhu. Zvlášť, když ji připravíme ze silného hovězího vývaru, zeleniny a mladých jarních kopřiv.…
Tato lahodná, zdravá pomazánka jistě potěší vaše hosty. Základ připravíte z tvarohu a bylinkového másla, přidáte dostatek zeleniny, vejce a brambory. Říz dodáte…
Další z variací na oblíbené řízky je pro milovníky pikantních chutí kombinace vepřového masa a medvědího česneku. Maso marinujeme v červeném víně s ďábelským kořením a…
Vepřové kotlety dušené spolu s cherry rajčátky a balkánským kořením čubrica. Pikantní chuť ještě zvýrazní sezónní medvědí česnek. Maso je díky dušení v omáčce křehké a…
Kuřecí maso má výhodu rychlé úpravy a zaručené měkkosti. Pokud k němu jako přílohu připravíte sladký zelený hrášek, budete mít doslova jaro na talíři. Sladká zelenina a…
Lehce pikantní turecký vajíčkový salát (Yumurta piyazi) připravíte raz dva. Jen málo surovin a výsledná vynikající chuť tento salát posune mezi vaše oblíbené. Spolu s…
Mezi oblíbenou jarní zeleninu patří ředkvičky, jejichž pěstování je opravdu nenáročná. Tato křupavá zelenina typické štiplavé chuti je právě na jaře nejchutnější a…
Tento salát pochází z Chorvatska. Spojíme v něm chuť tvarohu, zakysané smetany a mladé cibulky, díky tomu je lehký a svěží. Do salátu můžeme přidat i křupavé ředkvičky,…
Tuto výbornou jarní polévku připravíme jednoduše z jarní cibulky a mrkve. Aby polévka obsahovala více vlákniny a lépe nás zasytila, zahustíme ji trochou ovesných vloček.…
Hledáte elegantní předkrm, nebo třeba originální přílohu ke grilovanému masu? Pak určitě vyzkoušejte tuto blanšírovanou jarní cibulku s krustou z vlašských ořechů.…
Nalaďte se na přicházející jaro výbornou bramborovou polévkou vonící po medvědím česneku. Ve vývaru povaříte brambory, zeleninu a houby. Chuť mu dodáte majoránkou a…
Během několika minut snadno připravíme jemnou a chutnou rybí pomazánku. Konzervovaného tuňáka stačí rozmačkat, přidat sýr a nakrájenou jarní cibulku. Podáváme ji s…