Krkovička na bazalce s lesními houbami a cuketovým kuskusem

maris Kuchařka: maris

Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

4 plátky krkovičky
talíř lesních hub
250 g kuskusu
3 mladé cuketky
2 jarní cibulky
cca 10 lístků bazalky (nejlépe citronové)
100 ml bílého vína
máslo
olivový olej
grilovací koření na zeleninu ( nemusí být )
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, trošku olivového oleje a zprudka opečeme plátky krkovičky. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme bazalku a zvolna dusíme doměkka.

  2. Očistěné houby osolíme a podusíme na másle. Vyjmeme je z pánve, přidáme olej a podusíme bílé části jarních cibule a kostičky cuket, ochucené kořením na zeleninu nebo jen osolené a opepřené. Měly by zůstat pevné.

  3. Kuskus připravíme podle návodu, promícháme s podušenou zeleninou, přidáme vypečenou šťávu z masa a jemně pokrájenou cibulkovou nať.

  4. Na talíře rozdělíme plátky masa a pokryjeme podušnými houbami. Podáváme s kuskusem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 67 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička na bazalce s lesními houbami a cuketovým kuskusem

  • Eliza Eliza

    Samé dobroty...:-p
    +:yes: (bodík ode mě) :-)

    Odpovědět

  • misza misza

  • pipre pipre

    Maris, krásná a lákavá fotka:yes: O jídle nepochybuji, že je dobré:yes::yes:+9

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Moc děkuju:-K:-)

    Odpovědět

  • amalia amalia

    :-O maris, si jednicka:yes: a este mas aj krasne fotky:-))davam ti 7.bodik:yes::-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Maris, máš to moc hezké a lákavé s tím kuskusem:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Maris, nádhera!!:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    maris,to mělo být správně-"běda vám:-!"jak p.Sovák v "Marečku,podejte mi pero":-D:-Daž se k tomu dokopu,pak ti písnu;-):-K

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Vypadá to opravu moc pěkně a taky moc jedle. jak ten kuskus vlastně chutná,nebo má chutnat? Letí bodík za tu nádheru!:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Nádherně naservírováno, jak v Interhotelu. Nemám slov, a ta chuť bazalka+bílé víno... super recept, jednoduchý, ale super:-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Bojim, bojim:-D:-D:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak jo,maris,já mu teda ještě jednu šanci dám:-!ale jak se to nepovede,tak si mě nepřej:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    rebeko děkuju:-K, kuskusu se neboj a určitě ještě vyzkoušej, dej mu šanci;-), je výborný a vlastě tím, jak je neutrální, tak jaký si ho uděláš, takový ho máš;-):-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    překrásné foto:yes::-!:-Kkuskus jsem jedla poprvé v Tunisu,tam mě moc chutnal,ale když jsem ho pak dělala já,byl takový ...bez chuti:no:ve tvé úpravě vypadá lákavě:yes:ukládám a až dostanu odvahu,vyzkouším;-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: krkovička na houbách recept bazalka krkovice recepty z lesních hub krkovice bazalka maso na bazalce s houbami recepty zapečená krkovice vepřové maso s kuskusem grilovaná krkovice s houbami jaký datum je v tunisu krkovice na panvy krevety s kuskusem vepřové na bazalce krkovička houby krkovice houby recept krkovička s bazalkou krkovice na houbách krkovicka s kuskusem a zelenina houby bazalka krkovicka nabazalce vepřové na houbách a bazalce

Zapomněl/a jsem heslo