Ostřejší vepřové kostky (karé) se žampiony a zeleninou

Suroviny

600 g vepřového (já měla karé)
2 cibule
1 stonek řapíkatého celeru
1 kapie
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka červených fazolí (můžou být jakékoliv)
3 stroužky česneku
300 g žampionů
1 malá feferonka (není nutné)
vývar, nebo gelový bujon s vodou
2 lžíce červené papriky
pepř
sůl
olej
kukuřičný škrob, bude-li potřeba
Dále:
zelený stonek jarní cibulky
kousek kapie na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky, celer na kolečka, kapii na nudličky, žampiony na plátky, feferonku na drobno a česnek utřeme.

  2. Na trošce oleje osmažíme cibuli do zlatova. Na to maso, které zprudka opečeme ze všech stran, přidáme papriku, pepř, sůl, česnek a podlijeme vývarem.
    Dobře promícháme a přidám plechovku rajčat, feferonku, celer a pokrájené žampiony.
    Přendáme do PH a nastavíme LOW – 7 hodin.

  3. Hodinu před doděláním, přidáme kapii, fazole a je-li příliš řidké, tak trochu kukuřičného škrobu rozmíchaného v trošce vody a necháme ještě hodinu pomalit.

  4. Hotové ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme a dáme na talíř, kde dozdobíme pokrájenou kapií a jarní cibulkou.

  5. Jako příloha se k tomu hodí rýže, bramboráčky, opečené brambory, atd.
    Já volila rýži s tarhoňou.

Komentáře k receptu Ostřejší vepřové kostky (karé) se žampiony a zeleninou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové karé vepřové kostky vepřové kostky na žampionech vepřové kostky na zelenině vepřové na žampionech veprove kare na zampionech vepřove na žampionech recept veprove se zeleninou a zampiony vepřové karé - recepty vepřové karé recepty karé na žampionech vepřové karé recept zelenina recepty veprove na zampionech se zeleninou zeleninové recepty vepřová na žampionech vepřové na žampionech se zeleninou vepřové s žampiony a zeleninou vepřové se žampiony a zeleninou ph vepřové kostky na česneku