Fazolový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenRychlý a chutný tip na podzimní barevný oběd. Zdravé luštěniny v fazolovém guláši, který není nijak zahuštěný, ale i tak chutná výborně. Skvěle zasytí i zahřeje.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 150 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rychlý a chutný tip na podzimní barevný oběd. Zdravé luštěniny v fazolovém guláši, který není nijak zahuštěný, ale i tak chutná výborně. Skvěle zasytí i zahřeje.…
Krůtí maso je výživné a rychle hotové, takže se hodí na oběd i večeři. Se smetanovou omáčkou bude lahodné, bylinky dodají omáčce ten správný šmrnc a cibulka s citronem…
Zelný salát patří mezi oblíbené přílohy k hlavnímu jídlu. Obvykle se k jeho výrobě používá bílé zelí. Tento salát je z červeného zelí a díky medu a jablečnému octu má…
Špagety podávané se směsí rajčat vás nikdy neomrzí. Přidáte-li k nim uzené tofu a cuketu a dochutíte česnekem a bazalkou, chuť tohoto pokrmu vám připomene Itálii.…
Široké nudle vyráběné podle tradičního italského receptu z čerstvých vajec a kvalitní mouky se skvěle hodí k masovými omáčkám i lehkým zeleninovým receptům. Užijte si…
Poctivé zeleninové karbanátky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z cukety či kapusty. Tyhle brokolicové karbanátky s mletým masem a nivou jsou…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a promícháme s hrstkou mouky. Tvoříme válečky 2*5cm a smažíme na oleji pozvolna ze všech stran zhruba 12 min. Příloha rajčata,…
Žampiony očistíme a odřízneme nožky. Do každého kloboučku kápneme trochu rozpuštěného másla, lehce osolíme a opepříme. Než se nám uvaří brambory na knedlíky, necháme…
Kuřecí nudličky se zeleninou jsou skvělou volbou, potřebujeme-li během pár minut rychlý a lehký letní oběd. Okořeněné maso orestujeme s nakrájenou zeleninou a sladkou…
Objevte chuť vietnamské kuchyně v této výrazné polévce plné svěžesti a exotických tónů. Příprava nevyžaduje složité techniky, jen pečlivou práci a trochu trpělivosti.…
Nespornou výhodou přípravy kuřecího masa je to, že je velmi rychle pokrm hotový. Kousky kuřete doplníme cibulkou, nastrouhanou mrkví a lehce pikantní, avšak jemnou…
Balkánský sýr a papriku nastrouháme na hrubém struhadle a na jemném struhadle nastrouháme vysočinu a česnek.Přidáme máslo, majonézu a na malé kostičky nakrájenou cibulku…
Lilek je celoročně lehce dostupný v obchodech, přesto se mu ještě stále dost lidí vyhýbá. Je to skvělá zelenina, z níž se dají za chvilinku vytvořit na pánvi luxusní…
Krkovičku nakrájíme na soustové kusy, hříbky na plátky a musí být menší, lahůdkovou cibulku na kolečka, cibuli nadrobno. Do papiňáku si dáme olej, na kterém osmažíme…
Krémová hrachová polévka s mrkví, sterilovaným hráškem a česnekem zahřeje i zasytí. Klíčky z mungo fazole dodají spoustu vitamínů a živin. Příprava polévky je snadná, a…
Tofu nakrájíme na kostičky, nakrájíme rajčata, cibulky a pažitku.Vše dohromady lehce promícháme, případně ještě dochutíme.Necháme chvíli odležet a podáváme.
Máslo, pomazánkové máslo a sýry vidličkou pečlivě rozmícháme, přidáme koření a sůl, drobně pokrájenou cibulku a jemně posekanou zelenou cibulku. Rozmícháme a máme…
V horkých letních dnech nemáme chuť konzumovat těžká a teplá jídla. Naopak přichází čas lehkých a osvěžujících zeleninových salátů, které jsou navíc připravené během pár…
Uvařená vejce pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme rozmačkaného tuňáka, pokrájené cibule, přecezenou kukuřici a vše promícháme.Ochutíme solí, pepřem a…
Nevíte jak zpracovat velkou úrodu zeleniny? Zkuste ji jednoduše naložit do soli. Vzniklá zeleninová směs má opravdu širokou škálu využití, hodí se do rýže, těstovin,…
Játra patří mezi nejvýživnější potraviny vůbec. Jsou bohatá na vitamíny i kvalitní bílkoviny. Přesto bývají v jídelníčku často opomíjena. Ať už sáhnete po vepřových,…
Luxusní karbanátky z růžičkové kapusty jsou sice bez masa, ale určitě jim to odpustíte. Cibulka, česnek, sýr a kapustička k sobě zkrátka pasují a tyhle karbanátky…
Všechny tuhé ingredience nastrouháme najemno, salám a cuketu na slzičky, uvařené vejce necháme vychladnout a také nastrouháme. Pak si na droboučko nakrájíme lahůdkovou…