Mřížkový koláč s vitamínem mládí (C)
Recept ještě nebyl hodnocenProsijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme změklou Heru a vypracujeme těsto.Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do ledničky asi na 2 hodiny. Není…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme změklou Heru a vypracujeme těsto.Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do ledničky asi na 2 hodiny. Není…
Nejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte na jemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového…
Máslo utřete se žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Přidejte mouku a mák, propracujte na kompaktní hladké těsto a zabalené do fólie nechte v…
Bezový sirup je stálicí mezi domácími sirupy, které se připravují už po celé generace. Pamatujete si horké letní dny, kdy vám z něj babička nebo maminka chystala…
Běžným způsobem připravíme kynuté těsto. Já používám domácí pekárnu, kde jako první dávám vlažné mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutek a citronovou kůru. Pak obě mouky…
Běžným způsobem připravíme kynuté těsto. Já používám domácí pekárnu, kde jako první dávám vlažné mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutek a citronovou kůru. Pak obě mouky…
Dortovou formu o průměru cca 28 cm nebo pekáček či bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji…
Ovocné saláty můžeme připravovat celoročně z dostupných druhů ovoce. Vyzkoušejte tento salát s vařeným sladkým a ochuceným nálevem, po vychlazení se jednotlivé porce…
Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen…
Limonády různých příchutí jsou hitem posledních let. Jednou z klasických chutí je pak kombinace kyselého citronu a osvěžující okurkou. S naším receptem si ji tak můžete…
Dýňový koláč s kandovaným nebo sušeným ovocem je ideální pochoutkou pro podzimní dny. Kombinace jemného dýňového těsta a sladkých kousků ovoce dodává tomuto dezertu…
Koláčky z lineckého těsta, plněné rybízem a ozdobené bílkovým sněhem, se v ústech jen lehce rozplynou. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu nebo jako dezert na oslavu.…
Bylinkový med je úžasným doplňkem, kterým můžete posilovat svoji imunitu a přitom si i zamlsat. Med s přidáním jitrocele kopinatého je v přírodní medicíně používán pro…
Louka plná žlutých pampeliškových květu lahodí našemu oku. Květy však mají své využití v kuchyni, připravit z nich můžeme třeba sirup, kterým si můžeme osladit čaj, nebo…
Zmrzlinu ocení malí i velcí zejména během horkých letních dnů. Ale i na jaře můžeme zpracovat ovoce, které máme na zahradě. Z čerstvých třešní a rebarbory připravíme za…
Bez černý je u nás velmi rozšířený. Jeho voňavé květy se dají využít na spoustu způsobů od čaje po sirup. Vyzkoušejte si připravit výborný džem s jemnou chutí, kterou…
Je dokonalým spojením náplně, těsta a šťavnatého ovoce. Tento dezert voní domovem a hodí se jak ke kávě, tak jako sladká tečka po obědě. Meruňky dodávají koláči svěží…
Objevte kouzlo nektarinek v nové podobě! V tomto receptu se promění ve voňavá, jemně kořeněná povidla, která potěší nejen na lívancích. Pečení v troubě zvýrazní jejich…
K letním měsícům také neodmyslitelně patří zavařování přebytků ze zahrádky. Uchovejte si chuť švestek i do zimy a připravte perfektní zavařeninu s čokoládou Margot.…
Přebytky cuket, a to i těch přerostlých, snadno zpracujete do marmelády. Je rychle hotová a voní skořicí a badyánem. Chutná skvěle namazaná na pečivu i jako náplň do…
I v zimních měsících si můžeme připomenout chuť letních dnů. Z přebytků jahodové sklizně si můžeme připravit příjemně osvěžující džem s limetou, který najde využití…
Broskyne naozaj musíme ošúpať a pokrájame na veľmi malé kúsky. Ak by vás lákal mixér, zabudnite - nikdy nedosiahnete tú správnu konzistenciu. Na veľmi drobno pokrájame…
1. V misce smícháme cca 8 polévkových lžic olivového oleje, šťávu a kůru z citronu, šťávu z jednoho pomeranče s lístečky tymiánu a najemno nasekaným česnekem. 2.…
Hladkou mouku smícháme s cukrem a kakaem a prosijeme. Přidáme citronovou kůru, na menší kousky nakrájené máslo a vejce. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, vložíme do…