Celerová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenCelerová pomazánka je lehká a svěží, plná chuti čerstvé zeleniny, sýra a šunky. Díky zakysané smetaně a citronové šťávě má příjemně svěží tón a skvěle se hodí jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celerová pomazánka je lehká a svěží, plná chuti čerstvé zeleniny, sýra a šunky. Díky zakysané smetaně a citronové šťávě má příjemně svěží tón a skvěle se hodí jako…
Kandovanou dýni s pomerančovou příchutí si oblíbíte nejen jako voňavé sladké mlsání. Můžete ji použít také při pečení a přidáním do těsta ozvláštnit bábovku, biskupský…
Kuřecí prsa s mandarinkami a chilli omáčkou potěší všechny milovníky netradičních chutí. Spojení jemného masa, sladkých mandarinek a pikantního chilli vytváří výraznou…
Zapneme troubu na 180° C. Dobře omyjeme citrony. Očistíme filety candáta, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. Změklé máslo dáme do misky, přidáme prolisovaný…
Křehké řezy se šťavnatou jablečnou náplní zdobí bohatá a nadýchaná sněhová vrstva. Řezy krásně voní skořicí a na jazyku se jen rozplynou. Vychutnejte si je třeba se…
Podzimní dny nám jistě zpříjemní klasická kombinace jablek, skořice, ořechů a tvarohu, která k sobě skvěle ladí. Šťavnatý podzimní koláč chutná výborně a jeho příprava…
Bílé víno svařte s džusem a kořením. Podle uvážení zvolte poměr mezi vínem a džusem. Doporučený jsou dva díly vína a jeden díl džusu. Zvlášť rozmíchejte med s citronovou…
Oloupaný citron a pomeranč nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené švestky a jablka bez jader. Vše dáváme na plech a zasypeme cukrem. Přidáme koření a…
Měkké hrušky s vůní a chutí rumu, skořice, hřebíčku a vanilky vám učarují. Pokud jste navíc milovníky čokolády, pak je tento dezert stvořen právě pro vás – kořeněné…
Bílky ušleháme s cukrem do tuha, pak přidáme postupně žloutky, olej a mouku, kůru a vše ušleháme.Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme…
Bílky ušleháme s cukrem do tuha, pak přidáme postupně žloutky, olej a mouku, kůru a vše ušleháme.Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme…
Krémová smetanová omáčka s kuřecím masem zachutná dětem i dospělým. Vyladěná chuť omáčky a jemné dobře podušené maso bude skvělá volba k těstovinám i knedlíkům. Zkuste…
Připravíme si náplň. V misce smícháme: tvaroh, cukr, 1 vejce a 1 bílek, přidáme šťávu z půlky citronu a strouhneme trošku citronové kůry. Listové těsto rozválíme na…
Nejdřív připravíme korpus. Máslové sušenky rozdrtíme tak, aby připomínaly strouhanku a dáme je do mísy. Přidáme k nim změklé máslo a rukama hněteme, dokud se vše nespojí…
Panenku nakrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran.Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme, pokapeme citronem, přidáme kousek…
Pomeranče a citron dobře umyjeme, rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Vymačkáme šťávu.Vezmeme jednu prázdnou polovinu a změříme její objem v odměrce, tak zjistíme kolik…
Ze surovin na těsto si uděláme drobenku a asi 2/3 jí namačkáme do velké koláčové formy, prsty vymačkáme i okraje. Na náplň smícháme tvaroh s cukry, citrónovou šťávou,…
Troubu predehrejeme na 176 C, na plech polozime alobal, aby nepretekala stava z lososa, alobal mirne potreme olejem, platky lososa mirne osolime a polozime kuzi dolu na…
Ze surovin na korpus uděláme těsto (spojíme všechny ingredience) a necháme přes noc odležet. Po odležení těsto vytáhneme a rozdělíme jej na 10 ks. Připravíme…
Filé necháme rozmrazit a papírovou utěrkou ho řádně osušíme. Všechny přísady na marinádu prošleháme, filé naskládáme do vhodné nádoby a marinádou ho přelijeme.…
Brokolicová polévka je oblíbená v mnoha úpravách. Zkuste do ní přidat trochu netradiční přísadu - kokosové mléko. Uvidíte, že vás výsledná chuť příjemně překvapí.…
Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha…
Malé cheesecaky v papírových košíčcích na muffiny, ozdobené letním ovocem, jsou příjemně lehké a nadýchané, hlavně díky krému z mascarpone. Hodí se jako malé pohoštění…
Losos na bylinkách s citronovou trávou je výjimečný pokrm, který spojuje jemnost rybího masa s osvěžující vůní a chutí aromatických bylinek a exotické citronové trávy.…