Bábovka s jablkem a Margotkou
Recept ještě nebyl hodnocenBábovka, co rozvoní domov. Klasický recept na "margotkovou" bábovku je vylepšen nastrouhaným jablkem. To jí dodá vláčnost a šťavnatost. Se šálkem dobré kávy nebo čaje…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovka, co rozvoní domov. Klasický recept na "margotkovou" bábovku je vylepšen nastrouhaným jablkem. To jí dodá vláčnost a šťavnatost. Se šálkem dobré kávy nebo čaje…
Dýňový kompot či polévku zná asi každý. Ale vyzkoušeli jste už koláč z dýně hokaido? Korpus z křehkého těsta je bohatě naplněný náplní z rozmixované uvařené dýně a…
Kapr je u nás nejběžnější rybou, mnoho lidí mu ale nepřišlo na chuť. Přitom stačí dobrý recept a kapr chutná skvěle. Ochutnejte kapří filety zapečené ve voňavé bylinkové…
Kapr je u nás nejběžnější rybou, mnoho lidí mu ale nepřišlo na chuť. Přitom stačí dobrý recept a kapr chutná skvěle. Ochutnejte kapří filety zapečené ve voňavé bylinkové…
Jemné, plné tvarohové nádivky a posypané drobenkou, takové jsou hanácké vdolky z tohoto receptu. S kynutým těstem si poradíte i díky našemu návodu, takže se nemusíte…
Bešamel je základní bílá omáčka, kterou využijeme do spousty druhů jídel. V tomto receptu ho ochutíme citronovou šťávou a čerstvou bazalkou. Omáčku podáváme s…
Lehký a svěží salát, dochucený zálivkou z krémového balsamica a hořčice, je krásně barevný a oceníte jej nejen jako přílohu ke grilovanému masu, ale také jako samostatný…
Sladké kostky, které ozdobí váš stůl. To je nepečená směs sušených brusinek a meruněk, které dochutí marmeláda a kapka vašeho oblíbeného likéru. Po ztuhnutí a…
Grilovaná pražma s vůní bylinek vás přenese na letní dovolenou u moře. Vyfiletování chce sice trochu cviku, ale odměnou vám bude šťavnaté a křehké maso, které můžete…
Celerová pomazánka je lehká a svěží, plná chuti čerstvé zeleniny, sýra a šunky. Díky zakysané smetaně a citronové šťávě má příjemně svěží tón a skvěle se hodí jako…
Recept jednoduchý, voňavý a přesně takový, jaký si pamatujeme z kuchyní našich babiček. Pusinky jsou výborné samotné a v uzavřené dóze vydrží několik dní. Můžete je ale…
Bohatou úrodu dýní můžete zpracovat podle našeho receptu a připravit z nich úžasnou marmeládu. Jablka marmeládu přirozeně zahustí. Jemná chuť dýně v kombinaci se…
Citronové sušenky přinášejí mezi vánoční cukroví svěží vůni a jemnou sladkost. Jednoduché, křehké a lehce voňavé po citronu – ideální, když chcete na stůl něco příjemně…
Těsto na rohlíčky je plné másla a zjemněno zakysanou smetanou. Dovnitř rohlíčků můžeme dát makovou nebo povidlovou náplň, nebo je také můžeme zkombinovat. Po upečení je…
Rybími kotouči v dávkování dle našeho receptu se dostatečně zasytí celá čtyřčlenná rodina. Nejste-li příznivci houbových specialit, potom zkuste jiný druh omáčky místo…
V hrnci rozpustíme nalámanou čokoládu společně s máslem a špetkou soli. Odstavíme a vmícháme citronovou šťávu.Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc.Po vychladnutí…
Koktejl: Koktejlové krevety rozmrazíme a vaříme je 5 minut ve vroucí vodě. Pak je propláchneme ve studené vodě a dáme do mísy. Vymačkáme na ně limetku. Mrkev…
Filety mírně osolíme, opepříme citrónovým pepřem a pečeme na nepřilnavé pánvi po každé straně cca 5 minut. Pečeme nejprve kůží dolů. Doba pečení je závislá na tloušťce…
Omytý a osušený filet osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odpočinout. Na pánev kápneme olej a přidáme máslo. Do rozehřátého másla vložíme filet kůží…
Oloupanou řepu nastrouháme najemno a necháme na sítě okapat (zachycenou šťávu určitě vypijeme, třeba rozmíchanou s kefírem :D)Promícháme s mascarpone, majonézou,…
Uvaříme brambory. Zapékací talíř vymažeme olivovým olejem, dáme na něj nakrájené, uvařené brambory.Na brambory dáme nakrájená natvrdo vařená vejce. Posolíme,pokmínujeme…
Bílky ušleháme s cukrem do tuha, pak přidáme postupně žloutky, olej a mouku, kůru a vše ušleháme.Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme…
Bílky ušleháme s cukrem do tuha, pak přidáme postupně žloutky, olej a mouku, kůru a vše ušleháme.Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme…
Kuřecí křídla rozdělte na dvě části. Horní část, resp. špičku křídla odstraňte. Vždy přelomte křídlo v kloubu a uřízněte tam, kde se zlomilo. Do kastrůlku dejte…