Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby
Recept ještě nebyl hodnocenUzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno. Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno. Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším…
Kuře umyjeme, dočistíme podle potřeby, bylinky na drobno nasekáme a smícháme se lžící olivového oleje, potřeme kuře vně i uvnitř a necháme asi hodinu odpočinout v…
Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.Zapékací misku vymažeme tukem a naskládáme do ní vrstvu anglické slaniny. Na ni dáme cibuli nakrájenou na…
Celer i sýr nastrouháme, cibulku s natí si pokrájíme. Všechny uvedené suroviny pak zamícháme a přidáme podle hustoty i pivo, vše okořeníme a mažeme na chleba, aneb…
Kapra i s kůží naporcujeme, osolíme, dobře potřeme olejem, trochu opepříme a necháme 20 min odležet. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme žampiony a osmažíme je. Porce kapra…
Filety rozkrojíme podélně napůl, zakapeme citrónovou šťávou a lehce osolíme (nejlépe jen z jedné strany - uzená ryba je velmi slaná). Cibuli nakrájíme nadrobno (vhodné…
Plátky ryby osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme krátce odležet.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, po chvilce přihodíme nahrubo…
3 rovné lžíce ovesných vloček zalijeme čtyřmi lžícemi vody a necháme v misce přes noc změknout. Ráno do nich přidáme 4 lžíce mléka nebo smetany a nebo od obojího po 2…
Připravíme si kastrol na pečení. Maso omyjeme a opečeme v kuse na másle, aby se zatáhlo, přidáme sypké koření a vše krátce dohromady opražíme a ihned zalijeme vodou…
Filé rozmrazíme, osušíme, lehce pokapeme citronem, osolíme, poprášíme moukou a sladkou paprikou. Na olivovém oleji spolu s máslem krátce opečeme z obou stran, cca 10 min…
Lze použít celá stehna, horní část nebo samotné paličky. Omyté osušené maso osolíme, opepříme a dáme opéct do horkého oleje v hluboké pánvi. Vkládáme nejprve kůží dolů a…
Filé osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, dáme na plech a grilujeme 5-7 min, kým nie sú ugrilované. V panvici rozohrejeme olej, pridáme najemno narezaný cesnak a…
Med, šťávu z citrónu a pomerančů promícháme, přidáme rum, opět promícháme, rozdělíme do hrnků, dolijeme horkou vodou a lehce poprášíme skořicí. Podáváme horké.
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a navrstvíme do vymazané zapékací formy. Na brambory dáme plátky cibule, papriky a nakonec rajčat. Vše…
Na olivovem oleji nechame provonet nadrobno nakrajeny cesnek, pridame rajsky protlak, harissu a promichame. Prisypeme na kolecka nastrouhanou mrkev, rimsky kmin, sul,…
Mrkev oloupeme, jemně nastrouháme a zalijeme citronovou šťávou. Banán rozřízneme podélně a nakrájíme. Smetanu osladíme a nalijeme na základní suroviny, smícháme a krátce…
Nejdříve si připravíme srdíčka. Ze srdíček odstraníme blanky, tuk a pak je důkladně propláchneme, až do chvíle, dokud nebude voda úplně čirá a pak srdíčka osušíme. Poté…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Filet ryby lehce posolíme a pokapeme citronem. Na pánvi rozehřejeme máslo. Česnek utřeme a přidáme do pánve – necháme jej rozvonět. Na…
Vyšleháme máslo se žloutky a špetkou soli, zašleháme tvaroh, přidáme kůru a šťávu z citronu a vmícháme mouku (množství bude záležet na tvarohu, aby bylo těsto docela…
Tresku osolíme, opepříme. Strouhanku smícháme s nastrouhaným česnekem a strouhanou citronovou kůrou.Tresku obalíme ve vejcích a ochucené strouhance.Smažíme v rozehřáté…
Pstruha omyjeme, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Lžíci brynzy umícháme se lžící čerstvého kopru a směsí naplníme bříško pstruha. Takto upraveného…
Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně…
Ryby omyjeme, osušíme, zbavíme kostnatých ploutviček. Z rozetřeného česneku, nasekané cibule, citrónové šťávy, soli a tekutého čili si uděláme marinádu, kterou ryby…
Nejlépe den předem si připravíme salát, ale postačí i ráno před obědem. Oloupané cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 2minuty do hrnce s vařící vodou. Poté…