Vietnamský karamelizovaný bůček (Thịt kho tàu )
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kostky cca 5 cm, vejce uvaříme na tvrdo, šalotku, česnek a feferonku nakrájíme na drobno.Do misky dáme maso, lehce osolíme a opepříme, přidáme šalotku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, vejce uvaříme na tvrdo, šalotku, česnek a feferonku nakrájíme na drobno.Do misky dáme maso, lehce osolíme a opepříme, přidáme šalotku…
V misce ušleháme vejce s máslem a cukrem. Přidáme 1 nahrubo nastrouhané jablko, mouku s práškem do pečiva, skořici, mléko a lehce promícháme.Těsto naplníme do 3/4…
V misce ušleháme vejce s máslem a cukrem. Přidáme 1 nahrubo nastrouhané jablko, mouku s práškem do pečiva, skořici, mléko a lehce promícháme.Těsto naplníme do 3/4…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Na první pohled mohou tyto čokoládové trojhránky vypadat jako tradiční Míša řez, ale není tomu tak. Luxusní moučník má tvarohový krém doplněný pudinkem a místo křupavé…
Vejce s máslem, olejem, šťávou z pomeranče, cukrem a solí vymícháme, přidáme polovic mléka a zapracujeme mouku. Dále podle hustoty těsta přidáváme druhou polovičku mléka…
Cuketová úroda je zde a my stále přemýšlíme, co z této nízkokalorické zeleniny připravit. Cukety můžete naložit do lehce pikantního nálevu okořeněného kurkumou. Podávat…
Jednoduchý koláč z litého těsta je naplněný tvarohovou náplní zjemněnou kysanou smetanou. Přidaný džem nebo povidla ještě přidají náplni nakyslou pikantní příchuť. Tyto…
Jednoduchý koláč z litého těsta je naplněný tvarohovou náplní zjemněnou kysanou smetanou. Přidaný džem nebo povidla ještě přidají náplni nakyslou pikantní příchuť. Tyto…
Trdelníky se rozšířily z venkovských poutí i do měst a všude jsou oblíbené. Ale není nad to, udělat si svůj trdelník doma a ochutit si ho podle svého. Množství podle…
Tvarohovo-makový koláč připomíná cheesecake, ale chuť tvarohu je trochu jiná a hlavně v něm chybí sůl. Můžete si však být jisti, že s tímto koláčem potěšíte každý mlsný…
Tvarohovo-makový koláč připomíná cheesecake, ale chuť tvarohu je trochu jiná a hlavně v něm chybí sůl. Můžete si však být jisti, že s tímto koláčem potěšíte každý mlsný…
Moučník, který chutná podobně jako vánočka, jenom se nemusíte trápit se splétáním copů, připravíte snadno v domácí pekárně. Na vás je jen vložit do pekárny suroviny ve…
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm…
Rebarbora se v posledních letech stala pravidelně používanou surovinou v kuchyni. Její sezóna je taktéž krátká a tak je třeba si její zajímavou kyselkavou chuť vychutnat…
Tyto lahodné knedlíky jsou ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Jsou plné ovocné svěžesti, jemně sladké a mátově voňavé. Podávají se s cukrem,…
Převalované vdolečky mohou připomínat listové těsto. Klasické kynuté je právě při převalování doplněno o celé máslo s trochou mouky, takže vytvoří ono lístkování.…
Krásně vláčná a příjemně sladká. Taková je bábovka z podmáslí s nastrouhaným jablkem a banánem. Přijde vhod nejen nedělní návštěvě k šálku dobré kávy, ale i jako lehká…
Mezi oblíbené kynuté buchty můžeme zařadit dvojctihodné koláče, což je jiný název pro moravské koláče. Jejich specifikem je použití dvou druhů náplní. Tvarohová uvnitř…
K období masopustních průvodů patří neodmyslitelně i sladké pohoštění pro masky. Většinou jsou to koblihy, vdolky nebo koláče. A právě moravské koláče, neboli…
K období masopustních průvodů patří neodmyslitelně i sladké pohoštění pro masky. Většinou jsou to koblihy, vdolky nebo koláče. A právě moravské koláče, neboli…
K období masopustních průvodů patří neodmyslitelně i sladké pohoštění pro masky. Většinou jsou to koblihy, vdolky nebo koláče. A právě moravské koláče, neboli…