Pečená hrušková povidla
Recept ještě nebyl hodnocenHrušková povidla mají všestranné využití – skvěle se hodí na koláč, frgál nebo jen tak k namazání na chleba. Sladké hrušky se pečou pomalu v troubě s cukrem, skořicí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrušková povidla mají všestranné využití – skvěle se hodí na koláč, frgál nebo jen tak k namazání na chleba. Sladké hrušky se pečou pomalu v troubě s cukrem, skořicí a…
Těsto podle tohoto jednoduchého receptu vám pomůže vypracovat i domácí pekárna a je jen na vás, jestli z něj usmažíte koblihy, vdolky nebo šišky. Ty jsou vynikající…
Těsto podle tohoto jednoduchého receptu vám pomůže vypracovat i domácí pekárna a je jen na vás, jestli z něj usmažíte koblihy, vdolky nebo šišky. Ty jsou vynikající…
Houby s octem mohou pro některé z nás znít trochu nevábně a někdo by dokonce řekl, že nevábně i vypadají. Barva sice není nijak lákavá, ale věřte, že na chuti se vám to…
Ingredience na těsto smícháme dohromady a dáme péct (cca 20 min při 200°C). Mezitím si uvaříme klasicky pudink a po dovaření přišleháme máslo. Upečený perník necháme…
Kakao nasypeme do misky, zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme na pastu (rozšleháme vidličkou a případné suché hrudky rozetřeme stěrkou na těsto). Necháme odstát,…
Mouku přesejeme do mísy, smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli. Vše zalijeme mlékem, zamícháme kokos a nasekanou čokoládu, oba druhy cukru a olej, přidáme žloutky a…
Do nádoby nalijte mléko a tuk. Přidejte vejce, hladkou mouku a kůru z citronu. Do jednoho rohu nádoby nasypte sůl, do důlku rozdrobte droždí a zasypte ho krupicovým…
Do nádoby nalijte mléko a tuk. Přidejte vejce, hladkou mouku a kůru z citronu. Do jednoho rohu nádoby nasypte sůl, do důlku rozdrobte droždí a zasypte ho krupicovým…
Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí. Droždí rozdrobíme na cukr. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme a vložíme 1 švestku s…
Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí. Droždí rozdrobíme na cukr. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme a vložíme 1 švestku s…
Všechny suroviny na těsto postupně smícháme, vymícháme těsto a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu na 170 stupňů. Z mléka, pudinků a vanilkového cukru uvaříme…
4 žloutky vymícháme s 15 dkg cukru. Pomalu přidáváme vlahou vodu a olej až do zpěnění. Pak přidáme po částech hladkou mouku. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné…
Café Frappé má sice francouzský název, ale jeho původ je ryze řecký. Pod tímto názvem se však neskrývá nic jiného než ledová káva s hustou pěnou, která v parných dnech…
Okurky, které nám přerostly, ale nejsou již za zenitem, nažloutlé nebo povadlé, omyjeme a na struhadle nastrouháme na plátky (i se slupkou) do čisté velké mísy (hrnce).…
Suroviny na těsto dáme na vál v pořadí: mouka, cukry, prášek do pečiva, máslo a doprostřed vajíčko. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Kulatou…
Vyzkoušejte tyto úžasné řezy. Ať již na svačinku dětem, nebo k nedělní snídani - všechna příprava se určitě vyplatí. A navíc je velmi rychlé hotova vzhledem k použití…
Vyzkoušejte tyto úžasné řezy. Ať již na svačinku dětem, nebo k nedělní snídani - všechna příprava se určitě vyplatí. A navíc je velmi rychlé hotova vzhledem k použití…
Nenáročný moučník s vyšší vrstvou pudinkové náplně, s čokoládou a ořechy bude po odležení velmi vláčný a chutný. Řezy jsou vhodné pro pozdně podzimní a zimní pečení, kdy…
Nenáročný moučník s vyšší vrstvou pudinkové náplně, s čokoládou a ořechy bude po odležení velmi vláčný a chutný. Řezy jsou vhodné pro pozdně podzimní a zimní pečení, kdy…
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…
Tápete čím potěšit ty nejmenší ratolesti? Neuděláte chybu když vsadíte na příjemně sladká lízátka, které chutnají po meruňkách a karamelu. Domácí lízátka krásně voní a…